fredag 1 januari 2016

2015: ännu ett makalöst härligt år..

Så va det åter dags för en tillbakablick på året som gått.. Alltid lika spännande att läsa tillbaka & plocka godbitarna ur året. Klicka på länkarna i texten & läs om godbitarna från mitt 2015!!

Januari: Den 2:a åkte jag & barnen med Cilla & Emma + deras barn till Sthlm. Blev en trevlig helg med "Disney on ice" samt lite smått & gott.  Så fick jag äntligen skrika ut den underbara nyheten..... Vilken lycka & som jag längtade hela våren.
I mitten av Januari bar det av på en urtrevlig vuxen-resa för att fira dom 2 ovetande 40-åringarna. Vi hade en UNDERBAR weekend i Sälen. Hemma från Sälen väntade tider då Anders skulle jobba i Sthlm igen. Och till på köpet blev jag TOK-sjuk men till min stora lycka kom Anders hem lite tidigare. Och veckan efter när jag piggnat till lite & Anders åter åkt till Sthlm så blev Agnes sjuk, JÄTTE-sjuk!! Efter den vecka va jag helt slut & jätte gnällig!!

Februari: Började med en efterlängtad ledig dag "All by my self" som bla gav massor av fina loppis fynd..  Sen åkte Anders till Thailand med några vänner & många höjde på ögonbrynen så jag va tvungen att skriva av mig om hur vi lever vårt familjeliv. Sjukstugan fortsatte tyvärr & jag blev dålig igen.. Härligt att jag har så fina vänner som ställer upp & skämmer bort mig när det känns lite pissigt. Så kom han äntligen hem från Thailand igen..  Som avslutning på Februari som varit jobbig med sjukdom & Anders varit borta mycket så vankades det en festlig helg. Först en natt på Hotell mm i Visby med Anders & så en GRYM party kväll med vännerna på Gumbalde.

Mars: Astrid fick feber den helgen vi va iväg & roade oss. På Måndagen åkte Anders till Sthlm igen & Astrid blev ännu sämre.. Efter en jobbig vecka fick jag en skön Lördag på egen hand på "Skaparfestivalen" i Hemse.  Drömmer om ett nytt kök  (lite har ändrats sen dess o förvaringen har blivit bättre).. Lite bilder från vårt hem som faktiskt mest består av loppis/auktionsfynd. Anders är i sthlm & jag känner mig rätt deppig men det finns glimtar av ljus ändå. Och medans Anders va hemma & vabbade unnade jag mig en loppis/shoppingrunda. den 26/3 föddes min surdeg. Och så kom äntligen den 1:a vårdagen med massa fix utomhus. Och 30/3 bakade jag mina första EGNA surdegsbröd!!

April: Skriver om hur det det känns att bott här på Gotland i 3 år (nu är det 4år) Sen blev det en annorlunda påskhelg.. Helgen mitt i April ägnades mest åt trädgården men även åt junta med somaMoves som knäckte min kropp lite (har aldrig haft sååå ont). Och så kom ålderskrisen BIG TIME när 37 närmade sig. Och så kom min 37:e födelsedag, Anders va i Sthlm men barnen & svärföräldrarna uppvaktade mig. Så blev Agnes sjuk. Så det följde några dagar hemma med sjukt barn & trädgårdsplanering.. Mycket av april handlar om trädgårdsplanering. Och så va Mamma & pappa va här o satte fina spår. Bland annat rensade vi ur & gjorde fint i loppisen..

Maj: I början av Maj kom Maja, Joel & bäbiskulan till ön. Premiären för min Loppis närmar sig. Så va det dags för 1:a dagen i loppisen!!  Det börjar även växa ordentligt i köksträdgården. Och så blev jag MOSTER till lilla fina Nancy! Och jag & 3 vänner bokade vår resa till NEW YORK!

Juni: Jag åkte till Sthlm för att träffa min nyfödda systerdotter & hennes föräldrar. Sen åkte Anders till Sthlm igen men först en mysig kväll med mörtmete. I köksträdgården växer det grymt bra. Så vankades det STOR-LOPPIS här på vår gård, blev större än jag vågat tro.

Augusti: Så va det dags för semester!!!! Det vankades Liseberg & lata dagar i stugan. Och så fick vi några riktigt varma sommar dagar också.. Och jag fick en STOR fisk. Hemma igen men nästa semester är bara 1månad bort. Augusti avslutades med en underbar helg med fina vänner från Sthlm på besök. 

September: Resan till NYC närmar sig & jag blev toksjuk.. Ett inlägg om min magkänsla & nudlar. Jag är TOK-peppad inför resan!! Så bar det av väster ut till NYC. Här kommer sammanfattningarna. Först om all SHOPPING.  DEL 1 resan & första dagarna,  DEL 2 Fleamarkets & 40:åring,  DEL 3 Brooklyn mm & DEL 4 sista dagen o resan hem. VILKEN underbar resa vi gjorde!!

Oktober: Väl hemma & jetlaggen släppt så fick jag enorma Nancy-cravings!! Sen drog vi igång att renovera här hemma. Och mot slutet av månaden va det klart. Vilken förändring det blev!!  Så fyllde Bloggen 6år!!

November: Började med dop för Nancy i Sthlm. På hemresan blev jag beklämd över hur folk kan bete sig & väl hemma kände jag saknad efter endel saker från livet i Sthlm. Lite loppis blev det också i November. Så blev skafferiet klart också!  Känner mig dock väldigt deppig pga ALLT typ men så kom det lite ljus, något att längta efter...

December: Längtar efter/önskar mig bara 1 sak, ENSAMHET. Blev en lyckad JULMARKNAD även i år.. Drog igång o sorterade i källaren bland alla dess flyttlådor vi har. Och helgen innan julafton dök äntligen julfeelingen upp.. Vår Jul & nyår blev så himla lyckad!!

Och där är vi nu. Med ett nytt år framför oss. Vi har inga stora planer för året ännu. Men förhoppningsvis blir det någon resa för hela familjen. Jag ser fram emot att dra igång i köksträdgården framåt våren & längtar efter att öppna loppisen när vädret tillåter. Just nu är det välfylld (läs knökfull) med nya möbler & lådor m smått o gott!!

Jag inleder det nya året med att njuta av min julklapp, "Ensamhet".. Anders & barnen åkte med em båten till sthlm för att bo på hotell & hitta på massa kul. Och jag ska bara vara hemma, helt ensam o göra bara vad jag vill, helt ensam, sova, helt ensam & kolla film som jag vill se, HELT ENSAM.. Laddar energi, egentid & tålamod inför dom där "hund månaderna" som kommer nu framöver då Anders kommer jobba i Sthlm 3v/månad fram till Mars-April.

GOTT NYTT ÅR på er alla där ute!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar