onsdag 16 april 2014

Vår New York resa... Del 2!!

Dag 3: Denna dagen tänkte vi att lite turistgrejer vore på sin plats! Så efter frukost gick vi ner till "Grey Line" center & köpte 2-dagars pass på turbussarna. Våran plan va att iaf hinna med turerna "Lower manhattan" & "upper manhattan" på dom 2 dagarna + att vi köpte biljetter till "Empire state building". Vi hoppade på bussen "Lower Manhattan" & åkte 1/3 av turen, det tog 1½h. Kallt & seeeegt.. Hoppade av nere vid China town. Vi promenerade runt lite & hittade sen ett lunchställe vi tyckte verkade ok. Vi delade det med 30st skolbarn & deras fröknar. Jag beställde dumplings och lärde mig att dessa va inte som dom jag brukar göra. Dessa va mer som kroppkakor m tjock deg. Anders fried rice va gott iaf.  Ångrar lite att vi inte gick vidare bort till restaurangen jag läst om i "Ett annat New York".. men vi shoppade iaf lite i kvarteret, "lyckokakor" 2 påsar för 15kr & en "bambu ångare" för ca 60kr (så nu kan jag ånga ega dumplings ännu lättare) & spanade in butikernas märkliga utbud. Torkade sjögurkor, räkor & all denna färsk fisk dom har.

Sen promenerade vi vidare ner mot 9/11 Memorial. Solen sken & vi tog en öl innan vi köade i 15min & gick igenom en säkerhetskontroll likt den på flygplatsen för att besöka "Ground Zero". Svårt att ta in vad som faktiskt hände där. Jag minns att jag hörde det på radion där i kassan på Statoil. Men när man läser på plattorna runt dom vackra poolerna kan man ana hur många som drabbades. Och det sitter lappar, blommor & teckningar på endel.

Sen gick vi vidare till "Abercrombie & Fitch" som Anders önskade. Hatar butiken (besökte den dag 2 oxå)! Mörk butik i flera våningar med bara spots på klädhyllorna, HÖG house musik & så stinker det parfym. MEN.. Jag råkade hitta 2 par URSKÖNA jeans för 300kr/st. Och parfymen köpte Anders sista dagen och den luktar jättegott & minner om vår resa. Hjärntvättad typ. ;-D  Sen hoppade vi på turbussen igen & åkte 3 hållplatser upp till FN-huset. Tyvärr va inte flaggorna uppsatta ännu. Därifrån gick vi vidare till Grand Central station! Mäktig byggnad!

Sen va det dags för mitt 2:a eldprov. Empire state building.  Vi stärkte mig med en öl på "Heartland Brewery" sen va det dags. Inte ett stort fan av hissar & höjder. Och att åka 80! våningar i en fullstampad hiss i 1min är inte kul. Kramade Anders hårt hela resan upp & till min glädje erbjöd dom oss trapporna sista 6 vån då kön till sista hissen va på ca 20min. Det va med glädje jag flåsade upp 6vån till utsiktsplatsen. Väl uppe va det ok. Så högt upp att det inte riktigt gick att fatta. Men jag tyckte det gungade lite. Vi gick ett varv, fotograferade & pekade. Kolla in. Detta är bara Lower Manhattan!! Vilken mäktig stad!!
Men när Anders ville betala extra för att åka upp till vån 102 sa jag NEJ!!  Vi tog hissen ner & jag va lycklig igen.

Sen åkte vi hem via "Disney store". Väl hemma piffade vi till oss för att åka på fin sushi restaurang på Upper West-side.
Där ändrades dock kvällens planer. Jag fick ett jumbo-blodsockerfall i lobbyn. Hade visst inte ätit på hela dagen. Höll på att svimma i lobbyn, i hissen upp & flera gånger i korridoren på vår väg tillbaka till rummet. Så när jag efter lite läsk & chips fått tillbaka färgen i ansiktet & slutat hålla på att "nästan svimma" så hoppade vi över fina sushirestaurangen & valde spontat efter en promenad att äta på  Fridays istället. Riktigt trist då Fridays INTE är som i Sverige. Under den tiden vi satt där så släpade en kille typ 8-10 fulla (tunga) soptunnor ner för trappan & så upp med en tom. INNE i restaurangen. Och lokalen va sunkig, personalen trött & maten trist. Inga glassdrinkar & margaritas så långt ögat kunde nå.

Sen släpade vi oss hem, Anders slocknade jag satt uppe ett tag & skrev ner dagen i rese-dagboken.

Denna dagen gjorde vi våra 2 största misstag. Att köpa tubuss-pass" Det passar inte oss. Vi åkte knappt 2/3 av en tur. Värdelöst att sitta på en buss & bara åka förbi. Vi hade varken tid eller ro att bara sitta & titta.. Turistgrejen är inte vår grej.. Visst man kan hoppa av men ska man hoppa på & av bussen hela tiden så tar en tur minst 2 dar. Bortkastade pengar. Ångrar fortf att vi inte köpte ett veckokort på Metron ist.

Misstag 2 va: FRIDAYS. Det som i Sverige är en grym meny med bra mat & massor av goda drinkar är i NYC ett sunkigt hak med dålig mat och ofräsch personal & lokal. Vilken Diner som helst i stan slår dom med hästlängder! Blää!!!

Dag 4: Trots att vi somnade rätt sent vaknade vi båda rätt tidigt. Men vi har fått in rutin på att slå ihjäl morgontimmarna med candycrush & amerikanska morgonshow. Denna dagen skulle det bli dåligt väder & det stämde. Så våra planer att gå på "Naturhistoriska" passade bra. Vi promenerade ett bra tag innan vi hittade något bra frukost ställe & tur va väl det för när vi äntligen va mätta & framme vid museet kom vi precis lagom till kl 10 när dom öppnade. Vi promenerade runt i 2h. Så mycket att se. Men vi är båda lika på museum-besök. Vi är rätt snabba. Shoppade finaste fjärilsvingarna till Agnes i  "Shoppen"..

Väl ute igen tog vi en taxi till "Madison Square" där det låg en bio. Vi såg filmen "Noha". Amerikans mastodont religiös moralkaka. Jag gillade den men Anders va sådär impad. Skönt med en paus från pulsen. Efter bion vankades det lite mer shopping, vi kikade in på DSW (sko-outlet) hittade inget, vidare till "Nordstroms Rack" där hittade jag en tröja typ önskar jag köpt fler i olika färger då den är underbar (har den på i detta nu)... Dålig på outlet shopping. Vi promenerade vidare i duggregnet tillbaka till min favorit butik "Antropologie". Önskar jag hade myyyycket pengar att spendera där. Blev iaf ett Voluspa doftljus & lite remake ideér. (Kommer återkomma med ett inlägg med bilder på allt som shoppades i NYC)

Sen åkte vi till efterlängtade & omlästa  "Hill Country Barbeque" för att äta. Bästa guideboken ever enligt mig är "Ett annat New York" (våran är väl läst & använd med massa hundöron) och häromdagen släppte han sin nya "Ett annat Manhattan" .....2-3 veckor för sent enligt mig...... :-S Men sugen på att köpa ändå. För tilllbaka till New York SKA jag... typ Snart!
På "Hill Country" får man får en liten pappersmeny när man kommer in. Blir visad till bordet av urtrevlig personal, beställer dricka. Sen tar man med sin meny & går till "1.a stationen" där man beställer kött (olika sorters nöt, fläsk, kyckling el korv) man väljer själv hur mycket, dom väger & packade det i papper. sen vidare till tillbehören. allt markeras & noteras på menyn man har. Och sen är det bara att sätta sig & njuta av den smaskiga maten. Och vill man ha mer är det bara att gå ett varv till. När man betalar lämnar man in sin meny där allt är noterat.  Min mat kött (långlagat nötkött) &tillbehör (coleslaw & green bean caserol) gick på typ 100kr. Grymt god & prisvärd mat!!

Efter maten tog vi taxi till "Toys R´us"  för att skämma bort barnen lite. Galen butik i 3vån med ett pariserhjul i mitten! Sen taxi hem till sköna sängen & somna till det sövande ljudet av tutor & sirener!

To be continued....

I nästa inlägg vankas det en heldag i Brooklyn!!!



Älskar alla våra bra & mindre bra "Selfies" vi tog på dom flesta ställena!!

2 kommentarer: