tisdag 22 april 2014

Vår New York resa.. Del 4. Loppis & Bowling!

Nu börjar det bli lite knepigt att få ihop alla minnena. Dagarna & upplevelserna flyter lätt ihop. Jag va asduktig på att skriva i vår dagbok fram till Lördags morgonen. Men efter det blev det inget mer..Trist! Så det krävs endel tillbakablickar bland bilderna & frågor till Anders för att få ihop detta. Men det är så kul & värt det för jag vill ha det nedskrivet. Hoppas oxå på att orka föra över det i boken en vacker dag oxå.

Dag 6 Söndag: Jag började med att gå ner till Starbucks och köpa frukost som vi åt i sängen. Latte & äggbacon muffin till Anders och Kaffe med isbitar & en äggsandwich till mig. Nyttigt? njaaa. Gott? Absolut!
Sen promenerade vi Norrut mot "Greenflea Market" som hålls varje Söndag på en skola (både inne & ute) på Upper westside. Vi kom precis lagom till dom öppnade. Gick ett varv & hittade massa kul. Armband, kläder, ursnygga underlägg & så en urfin kakburk i porslin. Tvekade lite på burken, han sänkte priset ännu mer & tillslut bestämde jag mig att det va värt ett försök att få hem den för 8 dollar. Kommer skriva ett helt separat inlägg med bilder på ALLA veckans inköp. Coolt att gå runt i en skola förresten. Såg precis ut som i Amerikanska filmer.

Sen tog vi oss till Hotellet & lämnade av påsarna innan vi fortsatte söderut till bla "Antik garaget" med tunnelbanan. Men innan det va dags för garaget så åt vi en av veckans godaste & billigaste luncher på ett "hål i väggen". 2 rykande färska Pizzaslice & en öl att dela på för 70kr. Mums!!

Påvägen till garaget hittade vi en liten loppisbutik men hittade inget där. Antik Garaget däremot va gigantiskt, typ som "Bakluckeloppis" (utan bilar dock) inomhus i 2 våningar med massa säljare.
Vi gick ett varv på båda våningarna. Då jag & Anders håller olika takt så gick vi åt varsit håll. Jag handlade inget på första varvet. Föll mest för saker som skulle bli för svåra att ta hem såklart. Vi gick till en pub för att gå på toa och tog en öl & då stället hade gratis WiFi så vi passade på att ringa hem till tjejerna med "Facetime" för första gången på hela resan. Ungarna blev helt galna & glada. Och jag trodde dom skulle bli ledsna men den enda som grät va jag..... Vanliga telefonsamtal va inte så jobbigt men när man väl såg dom så saknade jag dom ordentligt.


Sen gick jag bort till garaget igen & hade då bestämt mig att bla köpa ett gäng burkar jag spanat in.. Blev dom 5 + lite annat småå & gott. Sen gick vi till en utomhusloppis 1 kvarter bort där vi fyndade lite mer på ett 1dollars bord.
Dessa 2 ångrar jag dock faktiskt lite att jag inte köpte med mig. Coolaste citruspressen & en apa som spelar cymbal... 

Sen bestämde vi oss för att gå norrut igen för att leta upp en bowlinghall Anders hittat. Påvägen dit stannade vi på "Bubba Gump" (japp från Filmen "Forrest Gump") för en bit mat... dvs Räkor i olika former. Hela stället va fyllt med bilder & citat från filmen "Forrest Gump".. Räkorna va väl ingen WOW upplevelse men helt ok. Väldigt stora & jämnfört med dom räkorna jag är van vid så va dom rätt smaklösa. Men kul att testa.

Efter maten va det då dags attt Bowla!! Vi lämnade kortet som deposition & gick upp till vår bana. Bästa discobowlingen ever med musikvideos över banan. Det spelades ABBA, Nirvana, SoundGarden mm mm vi bowlade, jag kunde inte låta bli att dansa lite, drack öl & hade galet kul.
Inte lika kul när vi skulle betala. Vi hade fattat helt fel på priset. Och notan slutade på 1200kr för 4 set, lån av skor & 3 öl var..... På toaletten stod det 27dollar & spela hur mycket du vill men detta va tydligen efter kl 20 på kvällen. Vi Bowlade vid 19... Tack för den informationen!! :-S Men men!! Vi hade kul & det är ett roligt minne trots priset.
Efter det tvingade jag med Anders på den lite skruvade "Bodys" utställningen. Den med konserverade & skalade människokroppar (riktiga). Såg den med syster i London för många år sen & tycker den är så häftig & spännande. Går lixom inte riktigt att fatta att det är riktiga människor. Jag blir bara så imponerad & förundrad över hur komplex människokroppen är.
Bilden är lånad härifrån då man inte fick fotografera där inne. 

 Sen släpade vi hem loppispåsarna & somnade med löftet att imorgon skulle vi minsann stiga upp till 8 för att gå till TimesSquare & se Pharrell Williams Spela Live på "Good Morning America".

Ännu en toppendag alltså.. Jag måste erkänna att jag tyckte faktiskt att secondhand-shoppingen & loppisarna va roligare än dom andra affärerna. Hittade ju inte så mycket i vanliga butikerna. Samma som här hemma alltså.

Nu är det bara 2 sista dagarna & shoppinginlägget kvar. Håll utkik!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar