lördag 19 april 2014

Vår New York resa... del 3. En dag i Brooklyn!

Dag 5: Så va Lördagen här som jag sett fram emot. Vi hade planerat in att tillbringa dagen i Brooklyn, Williamsburg med besök på loppisar & Brooklyn Bryggeriet.
Efter ett snack med killen i "servicedesken" på hotellet för att få ett hum om vilken linje & hur Metron funkade så köpte vi ett kort & laddade det med lite pengar. Drog det på båda & gav oss ner i tunnelbanan.
Det ångrade vi snabbt att vi inte gjort innan för det va ju rätt enkelt & smidigt.

När första tåget kom hoppade Anders bara på utan att vi ens visste vilket tåg det va. Som tur va det rätt Men däremot va killen på hotellet dåligt påläst om tillfälliga avstängningar i Metron & L-Linjen som han sa att vi skulle ta gick inte alls. Så efter några byten & frågor så va vi då tillslut ute i Södra Brooklyn ist för uppe i Williamsburg som tänkt. Vart bryggeriet låg hade vi dålig koll på men vi tänkte att det bara va att fråga sig fram. ELLER HUR!
Det va poliser överallt iom att dom stängt av Brooklyn Bridge pga underhåll el nått men ingen av dom va från området och hade noll koll. Vi fick tillslut hjälp av 2 urtrevliga killar som jobbade i ett hål i marken. Dom va superhjälpsamma & googlade och grejade med sina telefoner (vi hade ju bara internet på WiFi) vi fick en adress och på ett ungefär utpekat på en karta. Vi gick en bit men haffade en taxi tillslut som körde oss till utpekat plats (Han hade inte heller en aning om vart bryggeriet låg). Väl framme precis under Brooklyn bridge såg vi inget bryggeri. poliser & gatuförsäljarna hade inte heller någon aning. Vänliga killarna hade alltså ingen koll dom heller.
Så fick Anders syn på en typisk "Hipster kille" i en kiosk. Vi frågade & självklart visste han... "Det ligger uppe i Williamsburg. Ni vill nog inte gå dit, det är lååångt. så ta en taxi.." Så det va bara att haffa en ny taxi och åka typ 4-5km norrut. Han visste dock inte vart bryggeriet låg men tog oss iaf till Williamsburg. Så va vi äntligen i rätt område & där visste dom vart vi skulle på första stället vi frågade. 2h efter vi lämnat Hotellet så va vi lagom till kl 12 äntligen framme vid bryggeriet.

  Bara att gå direkt in & vi fick dela på sista biljetten till 13:30 guidningen. Vi köpte 5 öl-polletter & tog varsin öl i den härligt stimmiga ölhallen. Massor av svenskar. Och jag måste säga att Brooklyn Lager är helt okej... Men höll mig till den. Anders testade "Hammarby Syndrome" namngiven efter Hammarbysjöstad då Brooklyn Bryggeriet öppnat ett syster bryggeri "Carnegie Brewery" i Hammarbysjöstad nu i Mars.

Efter några öl, häng & småprat med dom roliga vakterna så va det dags för rundturen. En urskön kille som pratade skitsnabbt & roligt. Väldigt underhållande & intressant tur.

Vid 13:50 va vi ute igen & då va kön IN redan 10m lång. Ännu en gång hade vi flyt med köerna.

Vi gick bort till ett ställe på hörnet & käkade lunch. Ville inte riskera repris på "matbrist sockerfallet" från kvällen innan. Anders tog en urfin hamburgare & jag en Ceasar Sallad på grönkål. Skönt ställe, god mat, solen sken in & personalen va jätte trevlig.

Sen va det dags att leta upp lite loppisar jag läst om i "Ett annat New York". Vi besökte "Artists & Fleas" (fanns massa fina & snordyra klänningar) vi gick via "Konditori" tog en kaffe & sen vidare till "JUNK". Blev nästan lite ledsen över allt fint jag inte kunde ta hem. Och deras knappskålar hade sysselsatt mig & syster en hel dag!

Ångrar lite att jag inte gick loss på klädnyporna!!

Sen promenerade vi vidare planlöst & hittade en cool Mexikansk influerad Diner. Där satt vi & slösurfade, drack öl m lime & jag smygspanade på söta bartendern. :-D


 Sen hittade vi ännu en liten loppis men jag fastnade bara för porslin & glas grejer vilket inte riktigt passar i ett flygbagage.

Så vi tog tunnelbanan tillbaka till Manhattan & hotellet. Lämnade av kassarna & sen drog vi norr ut mot "Shake-shak". Jag hade väntat mig en finare hamburgerrestaurang men vi möttes av mer ett snabbmats-hak. Vi beställde, hittade en ledig plats & när dosan blinkade fick vi hämta varsin urgod hamburgare + CheeseFries & en stor cola till det. Stället va mer som Mc Donalds än en restaurang/Diner men såååå gott. Jag fattar faktiskt inte hur Mc Donalds kan gå runt i New York för varenda Diner + bla shakeShak servera sååå mycket bättre burgare för inte många mer kronor.

Mätta, tröttna & belåtna återvände vi till hotellet. Slökollade tv & somnade gott efter ännu en en härlig dag!!

 Och när jag återvänder till New York så kommer jag ge Brooklyn minst 2dagars uppmärksamhet!!

Underbar stadsdel!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar