söndag 10 augusti 2014

Semester: Fiske, Loppis, god mat & shopping.

Vi har underbara dagar här på Tegelstrand.. Vädret är väl sådär men duger absolut åt oss.. Passar dessutom perfekt för mig att åka på loppisrundor utan att jag får dåligt samvete för att jag inte njuter av ev fin-väder.

Har varit både på Väjern, PMU i Uddevalla, snabbis på Tanums Jätteloppis,  auktionshuset i Tossene (som ska stänga så dom hade utförsäljning) & den lilla mysiga med härliga damen vid Orrekläpp.

Detta har jag skrapat ihop på dessa dagar.

En ishink/burk i kork 30kr, lite galgar 5kr, en söt näckros 20kr & 2st fina Engelska tallrikar märkta "LIMA" by Woods & Sons kunde inte lämna dom då mönstret och färgen va så fint. tyckte iofs 50kr för båda va liiite dyrt men det är så det är på Tanums Loppis tyvärr.


På PMU Loppisen i Uddevalla hittade jag massa fint till Höstens remake pyssel. Kaffekoppar m fat 2-5kr/st, knappar, kopparformar 5kr/st som min syster gör fina grejer av, en påse med läckra påsförslutare för 5kr perfekt för det bakade jag tänkt sälja på julmarknaden & lite mattrasor för en 10:a... 

Härligt att känna att suget & inspirationen att pyssla börjar komma smygande.

Längtar efter kalla mörka höstkvällar nu.

Ett etui m 3st resegalgar 10kr, en musse figur i tyg 30kr & en liten tysk 5kr.


Idag hittade jag 3st plastmattor ÄLSKAR den runda. 15kr/st, en "pomona" tallrik för 16kr, en rostfri skål 5kr på Auktionshuset i Tossene. En vas/kruka i form av en dam m hatt för 40kr & en massa glas assietter till höst pysslet på Väjern loppisen.


Häromdagen passade jag också på att besöka affärskomplexet ("Norrmännens Ullared") Nordby i Strömstad bara för att handla på mitt älskade "Systrarna grene"..

Hittade fint till barnens kalas. Bla pappersugrör & pom poms, massa ljus, 2st mindre trådsilar, en snygg tygkasse, inslagspapper, pennor & smålappar som kommer bli perfekta som prislappar..

Och bäst av allt en härlig sjal i år igen!! Älskar deras sjalar. Den jag köpte i fjol har jag använt flitigt & den är fortf fin.
Nytvättad & klar väntar den nu på hösten.

Nu har vi några lata dagar kvar här på Tegelstrand. Hoppas på regn&blåsfria dagar så vi kan få upp krabbtinorna & förhoppningsvis få frossa i krabbor en gång till. Och kanske att jag & Anders kan få en kväll till nere vid vår udde. Att stå där bara vi 2, kastmeta, prata & dricka några öl är bland det bästa jag vet.

Vi va där ikväll. Jag fick 2 små näbbgäddor & Anders 1st. Det va strömt ut mot havet idag så det blev ingen makrill men min svåger fick en i förgår kväll. 

2 kommentarer:

  1. Aha, då har vi fler gemensamma intressen utöver smitning från tvätthögar..loppisar! Det är kul. Kulkul!
    Cissi alias Mrs Ironman alias Mutti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det galet kul!! Blivit lite av en livsstil. Jag har dessutom haft äran att blogga om Gotlands loppisar i sommar på sajten Gotland.net...Så härligt att kunnat dra iväg på långa loppisrundor & loppa loss! Med ursäkten till mannen att "Det är ju mitt jobb"! :-D

      Radera