tisdag 2 juni 2015

Ett busfrö....

Astrid, våran älskade lilla stora Astrid!!  
Hon är ett busfrö utan dess like... Lite som Emil. Det liksom bara blir ett bus, heeela tiden!! Inte undra på att hennes namn Astrid passade henne så bra. Finns ju en viss Astrid Lindgren som är "mamma" till en massa härliga & BUSIGA barn. Förutom att hon är lite som Emil så får vi ofta höra att hon är väldigt lik Elisabeth (Madickens lillasyster) både till utseeende & sätt. Och jag tror att det även finns både lite Ronja (självständigheten) & Karlsson på taket (självförtroendet) i vår fina Astrid!

Och senaste veckan har hon lyckats med både det ena & andra. 

Det började med ett paket Alvedon för någon vecka sen.. Ja, jag vet att alla mediciner ska vara inlåsta när man har småbarn. Men det har inte varit ett problem innan att ha det liggandes på bänken eller i skåpen. (Fast dom starkare ligger såklart inlåsta). 

Anders kom ner härom morgonen med ont i ryggen & letade efter sina nyinköpta Alvedon, dessutom hade vi försovit oss ordentligt så det va stressigt värre. Enda han hittar på bänken är en tom ask & bipacksedeln. Astrid såg direkt sådär skyldig ut som bara hon kan.. Jag tog mig ett lugnt snack med henne & fick lirka lite innan hon tog min hand och så gick vi upp på hennes rum. Hon lyfte upp sin Elsa-docka & jag sa att -Nej nu får du ta fram tabletterna...  Hon insisterade på Elsa & när jag tog mig en titt i Elsas kjol... Där låg 19 av 20 Alvedon lösa mellan benen på Elsa... Blev väldigt full i skratt.. Men samtidigt lite svettig. Tänk om hon stoppat i sig dom.. Men har iofs svårt att se att hon skulle fått i sig många tabletter. Dom är väldigt bittra. Men nu ligger iaf ALL medicin i skåpet. Och igår hittade Agnes alvedon nr20 ur asken.. Den låg gömd i Agnes kartonghus.

Och i morse upptäckte vi ett bus till...

Anders skulle åka till jobbet & när han tog på sig skorna upptäcker han att dom va fulla med salt!!! Inte undra på att saltkaret va väldigt tomt häromdagen när vi grillade.. Astrid bar ut det till Anders & påvägen passade hon på att tömma nästan hela i hans skor.. Hi hi hi hi!! 

Det liksom bara blir...

Underbara lilla skitunge!! Du är så full av energi, påhitt & bus! Det är lätt att bli "topp tunnor rasande" på dig ibland (väldigt ofta) men ändå skulle jag självklart inte vilja ha någon annan än just du.. Du ger vårt liv en härlig twist!  


1 kommentar:

  1. Hahaha.. *skrattar gott åt busen
    Jag äääälskar bus. Speciellt de som bara blir.

    SvaraRadera