söndag 6 mars 2016

En härlig lång-helg....

I Onsdags em va det jag o familjen som tog båten söderut till Oskarshamn för att åka "hem" till Blekinge.  Så himla tråkigt att inte komma dit oftare. Senast jag va där va för 1,5år sen. ÄLSKAR mina hemtrakter men när det vankas semester så drar ju ändå Tegelstrand (mitt sommar-hem) det längsta strået. 

Jag älskar mina hemtrakter runt Olofström. Skogarna, lanskapet, alla välkända platser & att komma hem till mamma & pappa som sen ca15år bor i mormor&morfars gamla fina hus i Olofström. Men det är ändå lite beklämmande att se hur byn Vilshult där jag växte upp är helt förändrat. När jag växte upp där va det en levande by med 2 affärer, postkontor, skola & dagis, en bank o flera stora företag. Nu finns bara skolan kvar och allt ser så igenvuxet o förfallet ut. Samtidigt blir jag ändå lycklig av att jag hittat hem och lever i en by som liknar det Vilshult JAG växte upp i. Stånga är som mitt barndoms Vilshult och det känns underbart att kunna ge mina barn något som liknar det jag växte upp i. En by full av liv, barn, sammanhållning, företag & affär.


För snart 3 veckor sen gick min fina farmor bort & i Fredags va det dags för begravning. Det är tråkigt att det ska vara pga sådana omständigheter man åker hem men det va ändå så härligt att vi ALLA va samlade för 1:a gången på sååå många år. 
Pappa har 2 bröder. Den äldsta gifte sig med mammas syster, vi barn blev därför "dubbel-kusiner" & dom 2 tog över företaget "Hanssons kapell" efter morfar. Vi delar också stugan (mamma & mosters farföräldrars hem) på Tegelstrand med dom. Deras lillebror har också 2 lite yngre "barn" som vi mest träffade på släktkalas o på julfiranden. Men det va tyvärr länge sen sist.

I Fredags va vi ALLA i kyrkan för att ta farväl av farmor, det blev en fin stund i kyrkan. Sen va det fika efteråt. Men det roligaste va ändå att alla 3 bröder och vi ALLA kusiner med respektive o barn samlades hemma hos min ena farbror på kvällen. Vi åt lasagne & umgicks.. Så himla kul att träffa farbror Peter & hans fru och deras barn Anna & David som man träffar så sällan men tack vare Facebook nu ändå har sporadisk kontakt med. Och så fick jag träffa deras respektive för 1:a gången. 
Vi lyckades tillomed samla alla farmors barnbarns-barn på en bild!! Ester, Ingrid, Agnes, Iris, Uno, Nancy, Astrid, Folke & Ebbe... Vilket härligt gäng!! 


Efter begravningen men innan middagen på kvällen fick jag njuta av en power-nap med bäbis i soffan. Nancy & jag slumrade gott ihop i en timme.
Älskade lilla goa unge! 

Mina 2 egna underbara brudar har bla lekt i morfars verkstad i helgen & varit på lekplatsen.

När dom inte roat & lekt med sin kusin..

En fin fin helg trots att det såklart kändes vemodigt att "ta avsked" av farmor. Men det är livets gång och hon hade levt ett långt & rikt liv. Min fina lilla bull-farmor nu är hon hos farfar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar