onsdag 9 februari 2011

Goda grannar...

Gatan vi bor på är jätte lång, över 40 hus lång. Och husen byggdes 1968-69 typ. I väldigt många av dessa bor det folk som köpte/byggde sitt hus då 1969. Ni kan ju tänka er att det finns en liiiiten generations skillnad. Det är vi ("unga" nyinflyttade barnfamiljer) och så är det dom som bott här i nästan 40 år. Som "vet" hur det ska skötas & hur det ska göras. Vi har inte ens brytt oss om att gå på vägföreningsmötet senaste åren för sist vi va där va det bara en massa tjafs om ett träd, parkeringar & hur man ska skotta..
Vi har bott här i snart 4 år. Och nu, först nu börjar folk att "känna igen" vår bil och ibland tom. hälsar dom. Vi har småpratat när folk passerat, vinkat & hejat glatt i 4 år & folk längre ner på gatan har tittat på oss som om vi va ufon. Nu börjar vi "familjer" blir fler & fler och "nyinflyttade" grannarna mitt emot har barn på samma dagis. Vi har pratat lite, dom är trevligt men har precis som vi fullt upp med jobb & barn. Dom har oxå känt den bistra & gnälliga "vi & dom" känslan som är här. Hennes man kallade gatan för bittra gatan & gnäll bältet på dagis julfesten.
Vår ena grannfru började gnälla på Anders i sommars om hur & när han klippt sin sida av häcken, först hävdade hon att han inte klippt alls..... Bara en sådan sak att gå in med fientlig attityd direkt ist för att lägga fram det lite hövligt. Tydligen hade vi fått fel instruktioner när vi flyttade in. För vi klippte 1-2 v för tidigt.. Katastrof!!!
Och när Anders hade bilen igång i vintras när han skrapade rutorna då när det va 18 minus. (visst det är fel men det är inte så att vi gör så varje morgon. Har varit typ 2-3 ggr när det va sådär sviiin kallt) En granne gick förbi och muttrade lite om max 1 minut & avgaser osv... Och 1 dag senare kom det ett mail från grannsamverkan ang tomgångskörning. Sen har vi en P-vakt på andra sidan som va ut & gnällde på min pappa när dom parkerade i hörnet på vändplanen, och på trottoaren får man inte stå för då måste gående gå ut på vägen :-O, för trafiken här längst uppe på återvändsgatan är verkligen likt E4:an. ;-) Tydligen så ska våra vänner & bekanta parkera 20 hus ner där det ändå alltid är fullt för den delen.. Så nästa parkerings möjlighet än väl vid ICA Skånsta 1½km iväg. Ja ni hör ju! Trist att dom ser oss nya som hot ist för att välkomna oss.

Men nyss hade jag iaf en "goda grannar" upplevelse. Hade glömt Agnes galonisbyxor hemma & när jag kom hem för att hämta dom skulle hon mittemot precis iväg till dagis så hon tog med Agnes byxor ner. Jätte gulligt av henne. Hoppas man kan åtgärda tjänsten snart & börja hjälpas åt med småsaker som semesterpost & soptunnor. För drömmen är ju att ha en skön & otvungen men hjälpsam relation till sina grannar.
Det kan ju bara bli bättre iaf.

2 kommentarer:

  1. Fy, så tråkigt med sådana grannar. Visst blir man trött.. Allt behöver inte vara som det alltid har varit!?! Man har väl rätt att klippa sin häck när man vill.
    Att folk orkar bry sig om sånt, eller ja kanske för att de är pensionärer, går hemma hela dagarna & inte har något annat "intresse" än att klaga & gnälla på andra.. Deras tid ska väl gå till något.. Hopplöst.
    Sen vill man ju inte vara otrevlig tillbaka heller, men nån gräns får det ju vara.

    SvaraRadera
  2. Vad tråkigt med såna grannar! Att hela tiden känna att man är uttittad och behöva tänka på hur och vad man gör på sin egen tomt,osv. Trist.
    Jag kör motor igång varje morgon i typ 3-4 minuter medans jag skrapar. Och när jag var mammaledig och skulle till dagis på morgonen så lät jag bilen stå igång när jag klädde på barnen ytterkläderna, runt en kvart, då det var som kallast! =O

    SvaraRadera