tisdag 4 mars 2014

Jag vågade...Freak-varning!!

Kan tänka mig att några av er tycker jag är skitknäpp! Då får ni tycka det... Och då kan ni ju sluta läsa här så slipper jag reta upp er i onödan. ;-D

Nu blir det sådär jobbigt pinsamt, ärligt & utlämnande igen. Jag mår faktiskt så mycket bättre av att vara ärlig och öppen, pratar gärna om sådant som är jobbigt & skrattar åt det. Problemen känns så mycket mindre & jag mår så mycket bättre då. Sån är jag... Helt värdelös på att bita ihop, hålla masken & låtsas vara något jag inte är..


HUR SOM HELST. HERE WE GO!

Som ni nog vet är jag ju hysteriskt flygrädd & har fått tabletter att ta inför flygningen. Starkt ångestdämpande grejer. Dom funkar bra & har tagit mig ut i vida världen 2ggr innan. Så himla bra skulle man kunna tycka, vad smidigt att bara ta en tablett.....

Men tyvärr är det inte slut där.... Roten till min flygrädsla är delvis att släppa/tappa kontrollen. Vilket den där tabletten också orsakar. Jag blir dåsig, såsig & somnar till slut..

Resan till New York närmar sig nu. Wiiieee! Längtar!
Jag tänker inte sååå mycket på flygningen ännu, men jag har däremot börjat oroa mig för just dom där tabletterna. Mest får att jag mådde sååå dåligt inför att ta dom när vi skulle flyga för 2år sen. I flera dagar innan resan va jag oroligt & hade ångest men vägrade ta någon tablett. Jag satt på Arlanda med lurarna i öronen & va helt inne i Angrybirds, orkade varken tänka eller prata. Hade sådan hemsk ångest inför att ta tabletterna mot ångesten. HELT SJUKT ju!  Då va det verkligen på riktigt PEST eller KOLERA. Ta hemska tabletten & tappa kontrollen eller hoppa på flyget utan och faktiskt känna att jag har noll kontroll.. Vidrig känsla.

Så inför NY resan har jag tänkt prova dom 1-2ggr innan.. Bara för att avdramatisera dom. Känna hur det känns & ha lite koll på hur lång tid det tar innan jag somnar... Sa jag att jag va ett kontrollfreak?? :-D  Ha ha ha!!

Igår passade det perfekt. Jag va ledig & barnen va på dagis/skola och Anders va kvar på ön och gjorde några jobb... Så efter att ältat lite "tänk om" medans jag satt och stirrat på den där asken i närmare ½ timme så tog jag den tillslut... Sa ju att jag tycker det är jobbigt... Inom 1h sov jag gott.. Och jag överlevde, det va inte obehagligt & jag vaknade igen!  Så jag kände mig tuff efter middagen och för att verkligen gå till botten och testa hela förloppet då jag under 8h flygning i värsta fall kommer behöva ta 2 doser så tog jag en till när jag gick & la mig vid 21. Har sovit såååå gott inatt! Och jag överlevde, mår fortf inte dåligt & vaknade igen!!

FAN va skönt det känns!!! Kanske att jag nu kan njuta av dagarna innan resan denna gången, och antagligen klara av jobbet (gjorde jag inte sist) & slippa vara ett vrak på Arlanda innan det är dags att flyga!!

Jag KAN ta tabletter för att inte vara rädd för att flyga... Jag är inte rädd!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar