torsdag 27 mars 2014

Well Hello Mr Ångest...

Imorse påväg till jobbet kom den... Ångesten inför resan & flygningen. kan hänga ihop med att mamma kom igår & att det då blir uppenbart att det närmar sig.
Jag började undra varför vi ska åka, varför sååå länge, om jag verkligen vill detta & tänk om vi tröttnar efter 4dar. HA HA HA HA!! "Ångest-trollet" är inte klok & har nog inte förstått vad NEW YORK är. Nu i efterhand när det släppt så hör jag ju hur det låter. Men i min hjärna i morse fattade jag inte riktigt vad vi tänkte när vi bokade det här "spektaklet"... Tur att JAG inte känner som Ångesten.

 Hela förmiddagen på jobbet tampades jag med dom känslorna & symptomerna. Det kommer liksom i vågor: Små yr, lite illamående, ingen matlust (fick pressa i mig frukost på jobbet, i bilen dit blev det bara riskakor) & den där oförklarliga tryckande & trånga känslan. Jag vill bara sätta mig med telefonen & spela tex Angrybirds för att koppla bort/stänga av & fokusera på EN enda enkel sak (det är det jag kommer göra när vi checkat in på Tisdag). Så jobbigt att symtomen är så fysisk då jag ska jobba hela helgen & det kommer nog inte bli bättre. För jag kommer känna mig riktigt sjuk om det blir riktigt illa. Well well. Vi tar det då.

 För mig hjälper det som sagt att prata om det vitt & brett och öppet & ärligt så jag spydde ut endel över mina kollegor idag... Dom måste tro att jag är knäpp Men det är ju så det är & så det yttrar sig för mig. Lite frustrerande är att jag vet hur jag reagerar & varför men kan ju ändå inte riktigt styra det. Lite imponerande & skrämmande hur hjärnan faktiskt kan "bestämma själv". Fast det har iaf blivit bättre sen resan till Thailand för 6år sen. Då släpade jag runt Anders & bäbis Agnes i bilen till flertalet vårdinrättningar i jakt på ett läkarintyg för att kunna boka av resan..
Kanske att endel av er bli obekväma när jag pratar om Ångest så öppet. Kanske ni tycker jag är knäpp & onormal. kanske är jag lite knäpp men vem är inte det & vad är normalt?  Jag VET att ångest är vanligare än man tror, endel vet inte att det är ångest dom har och många vågar inte prata om det.

Så det kommer nog bli fler sådana här inlägg i helgen. Tycker ni att dom är knasiga behöver ni inte läsa. Men jag måste skriva dom, sååååå skönt efteråt.



Om 3 dagar lämnar vi dessa UNDERBARA godingar & det KOMMER bli så härligt. Dom kommer ha det så himla bra & vi också. Vi kommer sakna varann ibland men det är "bara" 9dar. Och vi har Wifi & en Ipad så vi kommer absolut köra facetime när det passar.


Dag 1 av 5 med ångest avklarad. Phu!! Ska bli sååå skönt när jag somnar på flygplanet vid Tisdag lunch.

2 kommentarer:

  1. Har inga problem med att läsa om ångest. Kör på du.. ;) jag har lärt känna min ganska så väl (tack för att man blir äldre och klokare med åren) nu och för mig är det "befriande" att läsa om andras ångest och modet om att våga berätta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det skönt att höra att andra tampas med samma skit...?? Jag blir så glad & lättad när andra erkänner sina svagheter. Och det är egentligen "bara" ångest, bara en känsla & tanke. Men fan vad den kan skaka om & snurra till det ibland.
      Tack för peppen!!

      Radera