onsdag 12 mars 2014

Mina fingrars räddning..

I höstas slog Astrid sig så illa i huvudet att vi va tvungna att åka till vårdcentralen med henne. Dom beslutade att limma såret.
Sagt & gjort. Astrid va så tapper och sköterskan va jättesnäll & pedagogisk med Astrid. När vi va klara så sa han att vi skulle ta med resten av limmet hem (dom slänger ju ändå bara tuben annars då den är steril). Bra att ha om det skulle "glipa" i såret igen så skulle vi kunna laga själva.

Hans tips va annars att spara den ändå då det är det perfekt till tex torrsprickor på bla fingrarna. Jag sken upp & berättade om mina problem vintertid. I mitt jobb hanterar jag mycket kartong & främst kvitton som är uttorkande för händerna. Och förut i charken & på statoil tvättade man händerna hela tiden. Har lidit av dessa sprickor i många år. Smärtar så sjukt & har inte hittat någon bra kräm utan bara tejpat/plåstrat fingertopparna och då varit tvungen att ha hanskar... Ond cirkel.
Har använt limmet 5-6 ggr i vinter & det räcker nog några säsonger till. HUR bra som helst. Man limmar ordentligt, trycker ihop sprickan & så läker den på någon dag. Har bara haft små sprickor i år då dom inte hunnit bli sådär hemskt stora innan jag limmat dom!  

Vilket "mirakelmedel" för ni kan kanske ju tänka er smärtan att sitta & slå på kassaknappar med spruckna fingertoppar..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar