torsdag 29 april 2010

Musli!!

Fick kokboken "Smaker från Saltå kvarn" av min Syster & Joel.. Underbart fin bok m både lätta & lite mer avancerade recept..



Jag testade att göra Rostad Musli idag.. Gjorde lite på mitt egna sätt iofs. Blev toppengott!



ROSTAD MÜSLI.


  • 1dl grovt hackad Sötmandel (jag tog hackade hasselnötter ist)
  • 2dl Solroskärnor (jag tog 1dl solros & 1dl pumpfrön
  • 5dl Havregryn
  • 5dl Rågflingor
  • 1dl Linfrön
  • 1dl Havrekli
  • 1dl Honung
  • 4msk matolja
  • 2dl vatten
  • 2dl blandade russin, fikon & aprikoser (Här gick jag "nuts" & tog russin, gojibär, krossade torka bananer & lite torkad tropisk fukt istället)



Ställ ugnen på 200 grader


  • Blanda ihop alla Torrvaror (ej torkade frukten dock)

  • Koka upp olja, vatten & honung.

  • Häll det över grynblandningen och blanda runt, krama gärna lite med händerna så det klumpar sig lite

  • Häll blandningen i en långpanna & rosta i mitten av ugnen. Rör om då & då. PASSA PÅ SÅ DET INTE BRÄNNER!! (min blev precis på gränsen, kommer sänka tempen nästa gång)

  • Låt kallna & blanda i frukten & lägg i en burk.

Gott & lagom sött!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar