Jag testade att göra Rostad Musli idag.. Gjorde lite på mitt egna sätt iofs. Blev toppengott!
ROSTAD MÜSLI.
- 1dl grovt hackad Sötmandel (jag tog hackade hasselnötter ist)
- 2dl Solroskärnor (jag tog 1dl solros & 1dl pumpfrön
- 5dl Havregryn
- 5dl Rågflingor
- 1dl Linfrön
- 1dl Havrekli
- 1dl Honung
- 4msk matolja
- 2dl vatten
- 2dl blandade russin, fikon & aprikoser (Här gick jag "nuts" & tog russin, gojibär, krossade torka bananer & lite torkad tropisk fukt istället)
Ställ ugnen på 200 grader
- Blanda ihop alla Torrvaror (ej torkade frukten dock)
- Koka upp olja, vatten & honung.
- Häll det över grynblandningen och blanda runt, krama gärna lite med händerna så det klumpar sig lite
- Häll blandningen i en långpanna & rosta i mitten av ugnen. Rör om då & då. PASSA PÅ SÅ DET INTE BRÄNNER!! (min blev precis på gränsen, kommer sänka tempen nästa gång)
- Låt kallna & blanda i frukten & lägg i en burk.
Gott & lagom sött!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar