tisdag 20 april 2010

Storkok till Astrid.

För någon månad sen gjorde jag potatis & palsternacksmos och körde i "monstermaskinens" passer insats Funkade toppen. Fyllde frysen m miniburkar (från Rice) nu är dom slut och jag har kört lite köpeburk emellan. Burkmat funkar ju toppen det med men det finns så litet urval (typ bara 3 smaker) för 4-5 mån så imorgon ska jag storkoka lite mer bäbis mat..
Det blir:

*Sötpotatis + lite vanlig potatis.
*gröna ärtor kokta m lite lite hackad lök + potatis.

Sötpotatis har jag aldrig ätit själv ens, lite nyfiken . Nästa ide fick jag idag när vi käkade middag, jag hade gjort gröna ärtor som jag fräste m lite lök & smör, S&P. Jag mosade lite som hon fick smaka och hon gillade det skarpt så därför vill jag testa att köra med lite lök i hennes mos så det blir någon smak. Hon verkar ju som sagt gilla det, så då är det bara att köra.

Amningen går verkligen upp & ner. Häromdagen höll tuttarna på att explodera och idag har hon ätit tomt & gapat som en dåre efter mer. Blev inte nöjd förän hon fick flaskan. Och jag är ju så "slow" att jag inte fattar att det är mer mat hon vill ha, för jag tycker ju att hon ätit jätte mycket & ofta idag + gröt. Så hon hann jaga upp sig rejält innan morsan fattar. Även om hon inte åt mycket ersättning så fick hon väl den där "tyngden" som krävs för att bli mätt. Fortfarande lättmjölk i tuttarna alltså. ;-) Känns lite tråkigt, men dom 4 första månaderna funkade ju ändå relativt bra. Så jag ska väl va nöjd. Kommer nog inte sluta amma nu ändå. Hon är ju bara 5mån & äter ju på nätterna fortfarande. Hoppas att hon precis som Agnes kommer tappa intresset runt 7-8 månader helt enkelt.

1 kommentar:

  1. Jobbigt att veta hur man ska göra med amning, jag ammade ju inte vår astrid speciellt länge eftersom hon fick mjölkallergi, få se hur länge jag kör på med lilleman!

    Ha en fin dag, kram jenny

    pst: passar jag på att tipsa om en ny SUPER tävling på min blogg om du inte är med redan! http://jennyn.blogg.se/2010/april/tavlavinn-presentkort-hos-butik-stylish.html

    SvaraRadera