tisdag 13 april 2010

Bröllopet!!

Det här med bröllopet:

Det började i köket för ungefär 3 mån sen när vi efter julen började diskutera när var & hur vi skulle ha Astrids dop. Minns inte vem som sa det men plötsligt va vi överens om att vi nog, faktiskt skulle ta och gifta oss i samma veva. Vi har alltid varit mer praktiska än romantiska. :-)

Och att hålla det hemligt och bara med familjen kändes extra roligt & skönt enkelt.

Natten till dagen D sov vi på "stora hotell" i Fjällbacka. En fiktiv present till mig från Anders så att vi skulle kunna dyka upp i kyrkan osedda. Vi fick rummet som heter "Casablanca"

Blev badkarsbad m massa bubblor ,både i form av skumbad & Champagne och till det jordgubbar. Härlig LYX! På kvällen blev det enkel buffé nere på "Bryggan" som avslutades m en kall hof ute på bryggan i solen.. Är ju fortfarande lågsäsong så det är väldigt lugnt (dvs skönt) i Fjällbacka.

Vid 21 tiden joinade Astrid (nattammar) oss på hotellet och vi somnade snart gott alla 3.
På dagen D åt vi en enkel (självservering ur kylskåp) frukost på hotellet sen började piffandet och puffandet. Anders fick hjälpa mig med håret.
Kan inte gå i klackar alls & ser inte nån mening i att köpa skor jag använder 1 gång så det blev ett par superfin Converse som jag redan börjat slita på!


Några timmar senare begav vi oss till kyrkan. Va där 1 timme innan för att vara säkra på att hinna före våra mammor som vid flera tillfällen sagt att dom skulle ta halv 11 båten ut till kyrkan trots att vi tjatat om att NI TAR kvart i 11 båten. :-D Lite nervösa där att dom skulle komma för tidigt. "Båten" är en 5 min linfärja & kyrkan ligger 1 minut bort. :-)

Under tiden värmde solisten Andre´ & kantorn upp. Han sjöng verkligen JÄTTE FINT!! Det va lite pirrigt den stunden innan dom kom och precis när jag hörde dom komma in genom porten vart jag heeelt skakig. Anders väste ställ dig upp och ta med buketten. Snart fattade domflesta vad som va i görningen. Sen blev det kramkalas!



Vi började m vigseln. Va verkligen helt perfekt. solen sken in genom dom stora fönstrena & prästen va urmysig. Ceremonin avslutades med "För kärlekens skull" av Ted Gärdestad. Passade så bra där på Hamburgö med textrader som "högt på ett berg står en katedral.." & "Ute till havs styr en fiske båt.." Och så är låten så fin i övrigt oxå såklar.




Sen blev det lite kramkalas till och vi förbedde för dop. Astrid låg nöjt i Jockes famn och slocknade... Såklart vaknade hon till under själva dopet men annars va hon nöjd hela tiden. Dopcermonin avslutades med låten "Mitt lilla barn" av Jojje Wadenius.



Sen bar det av hem till stugan igen och där plockade vi fram den gömda (i kylbag m massa klampar) iskalla rosa Champagnen och jordgubbar sen skålade vi i lä ute vid knuten. Minglade lite och sen blev det lunch i form av smörgåstårta. Sen spelade dom flesta "gin rummy" endel förerede fika & lekte med barnen. Vid fikan hade vi present öppning för vår fina lilla underbara unge: ASTRID, INES !!



Till kvällen åt vi toast skagen & sen helstekt oxfile. Sen satt vi mest och pratade, drack gott, lyssnade på musik & umgicks resten av kvällen.


Vi har hela tiden under planeringen haft en regel (ibland va den svår att hålla men för det mesta gick det bra). Att det inte ska bli stressigt, uppsjåsat eller snor dyrt. Vi gifter oss inte för klänningens eller bukettens skull. Visst blev det lite jakt på "rätt" skor & klänning och i slutändan så fick jag tyvärr inte min "drömklänning" den kom till butiken i Sthlm 2 dagar innan bröllopet och då va vi redan på plats 60mil bort ju. Men än en gång. Det är ju inte för klänningen utan för kärlekens skull som vi gift oss!

EN ALLDELES UNDERBART ENKEL OCH MYSIG DAG HELT I VÅR SMAK!!!


2 kommentarer:

  1. Tår i ögat vad fina ni var och är:) puss och kram

    SvaraRadera
  2. Åh så härligt det låter!!! Stort grattis igen! Tänk vad skönt det är att man får göra precis som man vill! Och vad FINA ni var!! =D

    SvaraRadera