söndag 22 november 2015

Senaste 5 veckorna...

Har det hänt mycket här hemma hos oss...

Det började med leverans av en contura kamin. Och så va rivningen igång.
Anders rev ner nästan hela väggen mellan kontoret & vardagsrummet.

Innan kunde man gå runt i nedervåningen. Men det slog vi igen med en liten vägg 1m in i Gamla kontoret.

I kontoret blev det tv-hörna. Där soffan stod innan har vi nu ett stort matbord.

Och så stal vi 1m av gamla kontoret innanför dörren från köket. och det är nu det som blivit skafferi.
Det behövs inte många kvadrat för att få till ett bra "walk in skafferi"vårat är knappt 1m djupt & 2,5 m långt. Hyllorna på långa väggen är bara 30cm djupa, mer behövs inte. och på sidorna 40cm. Det ser fjuttigt ut när man ser hyllplanet men det är bra att ha grunda hyllor för då får man bättre översyn, inget kan gömma sig bakom. Och det blev ändå väldigt rymligt med massor av bra förvaring trots den lilla ytan.  Jag är sjukt nöjd!! 

 Det är svårt att förklara hur vi gjort. Försökt rita en "före & efter" på vår planlösning, det blev inte så bra eller skalenligt men typ såhär...

Före:
Efter:

Det har blivit ett helt annat hus på dessa få veckor. Köket är tyvärr fortf lite litet enligt mig men tack vare skafferiet har vi fått mycket mer förvaring. Vi fick 1m mer bänkyta bara av att flytta micron & kaffemaskinen in i skafferiet. Och i det gamla skafferiet kommer vi få ännu mer grym förvaringsyta för köksmaskiner, skålar mm som just nu bor i källaren. Och redan nu äter vi oftast vid matsalsbordet i vardagsrummet ist. Så jag tror vi kommer byta ut det runda rätt skrymmande matbordet mot ett mindre. 

Nästa steg är att riva "städ-skrubben" (1,5*2m konstig yta med ett handfat) i köket (där står nu frysen som innan bodde på kontoret) & sätta in ett nytt normalstort kylskåp (HALLELUJA! Hatar vårt yttepyttiga kylskåp som knappt rymmer basvarorona) bredvid frysen. Tror att köket kommer kännas ännu mycket större efter det.. 

Så härligt att få ordning på det vi under detta 1 året inte vant oss att leva med. Ändå glad att vi väntat, härdat ut & känt efter under detta året..  Det är då man kommer underfund med vad som verkligen behövs göras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar