torsdag 27 september 2012

Lyckad middag!!

Hittat ett recept på ICA. laxnuggets med panko. Jag tog ideén men gjorde om receptet med lite mer asiatíska smaker.. Panko är ett asiatiskt ströbröd med lite "jäst" i som fluffar upp det & gör ytan härligt krispig. Till och med Agnes åt 2st utan gnäll & grimaser. DET är ett bra betyg!!




Mina nuggets!

  • Färsk Lax. Gärna ovandelen på filen då det blir bättre kuber. räkna ca 100-150g/person
  • Panko
  • 2 st ägg
  • 2tummar stor bit m färsk ingefära. riven
  • salt&peppar
  • Rapsolja
  1. Koka basmati ris.
  2. Skär laxen i kuber ca 2*2cm
  3. vispa ihop 2 ägg med riven färsk ingefära och salt&peppar.
  4. Doppa laxkuberna i äggröran, sen i pankon så det täcker bra. lägg på bakplåtspapper.
  5. Täck botten på stekpannan m flödigt av olja & värm upp.
  6. Stek kuberna runtom. Vi la dom i en form i ugnen vartefter dom blev klara för att varmhålla.
Soyasås! på en höft...
  • Japansk soya (den tunna) typ 2dl el så
  • 2 limefrukter. saft av 2 & skal av 1. tips är att rulla frukten mot bänken & mjuka upp innan ni river sen pressar.
  • ½ röd chili i strimlor
  • Vita sesamfrön
  • Nu i efterhand kom jag på att det saknades några nypor råsocker..
Blanda såsen. koka riset & stek laxen. Laxen ska såklart vara så nystekt som möjligt!

Detta kommer göras om kan jag lova! Fräsch laxrätt som tom. barnen gillade!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar