onsdag 4 juni 2014

Det växer så det knakar...

... i mina pallkragar.

Här har vi bondbönorna (kanske lite tätt) med sällskap av salladslök i 2 omgångar. Och det lilla i mitten är direktsådd fänkål & längst bort är direktsådd grönkål (där har dom första krusiga bladen börjat titta fram). Dom jag försådde blev inte så bra. Bara en av varje som kanske kommer ta sig så jag direktsådde både grönkål & fänkål i efterhand. Dom ser ut att ta sig bättre & inte för snabbt som när jag sådde inne. Tror det blev för varmt, för alla blev långa, klena & gängliga trots att dom stod i vår något svalar källare. Selleri blev det inget av alls.. Dom har stått still i veckor.
Här har vi Spenat (tack Maja) närmast, sen morötter i olika omgångar & längst bort rödbetor i såband som jag också fick av min syster. Allt växer fint.

Här har jag några av mina skärbönor & blomsterbönor som börjat ta sig upp för spaljén. Under fiberduken gömmer sig gurkor & i mitten en solros.

På denna suddiga bilden ser ni jordgubbar (plantan som Agnes fick från dagiset i Hemse när hon slutade i fjol klarade sig ute i en plastkruka över vintern!!), squash & mangold längst bort. 

Detta är första gången jag ha så mycket på gång som faktiskt går rätt bra. I Åkersberga stod pallkragarna mot en häck & fick dåligt med sol. Enda som funkade bra där va bondbönor & rädisor. Här är det sol nästan hela dagen & jag har möjlighet att låta vattenspridaren gå någon timme dom torra dagarna.  

På altanen står blommande tomatplantor + en paprika jag fått av en fin vän & den tomat som Agnes själv sått i förskolan. Mina egna är fortf rätt små & utan blommor. Jag är inge bra på att förodla helt enkelt.

När vi åker på semester i slutet av sommaren ska jag testa att vattna med hjälp av nedgrävda plastkrukor & PET-flaskor.   

Längtar tills det är dags att börja skörda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar