onsdag 4 januari 2017

Härlig avslutning på 2016!

För några veckor sen bestämde jag o några av mina vänner oss för att dra ihop lite vänner, barn & bekanta och ordna en nyårsfest på "Malmgard" här i Stånga. Sagt o gjort.

Vi planerade maten, fixade spellista, delegerade ut potatisgratängs-making, dukning, fördrink & efterrätt.

Dagarna innan jobbade jag tyvärr men dom andra jobbade på grymt bra i köket på Malmgard dagen före (efterrätt, rödvinssås & förätts-soppan blev klara), men jag bidrog iaf med att baka bröd till förrätten & knåpa ihop en spellista bla utifrån önskemål i FB-gruppen.

På självaste nyårsafton fm möttes vi upp för att fixa det sista. Jag rostade surdegs-sticks till förrätten. Vi ställde i ordning borden, Ida & Märta som hade ansvar för dukningen fixade det, vi ordnade bordsplaceringen och Frida ordnade till ett sidorum till barnen. Sen åkte vi hem o pausade en stund innan det va dags för att färga håret, hoppa i duschen, göra sig vacker o åka ut till malmgard igen vid 16.

Jag fixade parma-chips till förrätten, oxfileérna bryntes på o sattes i ugnen, såsen kokades ner, tallrikar till allt förbereddes, soppan & gratängerna (så många goda gratänger som folk gjort) värmdes på, Emma gjorde en grym örtolja till soppan sen tog jag av förklädet o vi fixade det sista m smink & hår.
Allt flöt på så himla bra förutom en liten "kött-kris".. Temperaturen på köttet steg oväntat snabbt så vi slet ut det ur ugnen & la det på kalla bleck så det stannade av o fick vila en timme innan vi värmde på det innan servering. 

När klockan närmade sig 19 började folk droppa in.. Vi blev en härligt mix av barn, vuxna, vänner, vänners vänner  & föräldrar till oss föräldrar. Vi blev 37 vuxna & 20 härliga barn. Vi hade tyvärr ett bortfall pga sjukdom men det fylldes upp av en ny familj i sista minuten. HUR trevligt som helst med en så bred blandning av folk.  

Då blev det också lite pirrigt.. Gillar inte alls att stå i centrum. Men jag tog mig i kragen och följde iaf med Emma fram o presenterade middagen o hälsade alla välkomna. 


Menyn!

Förrätt: Jordärtskockssoppa m basilikaolja, surdegssticks & parma-chips.

Varmrätt: Helstekt oxfilé, potatisgratäng, ugnsrostade rotsaker & rödvinssås alt bea.


Efterrätt: Pannacottapaj m hallonsås. Kaffe
Tur att Linda fotade maten då jag inte tog en enda bild under kvällen.. 

Maten blev sååå lyckad & uppskattad! Det va så skönt att skära upp köttet o se att det va perfekt trots krisen.

Vi fick mycket hjälp m servering, avdelning & disk.. 

Snart va klockan midnatt o alla tog sig ut för att se Tobbe skjuta av ett fint fyrverkeri.. Jag o Anders hade "bara" köpt en mini flaska Moet till tolvslaget. Det blev varsit glas.. Precis lagom o sååå gott! Efter tolvslaget tog bla Anders fina föräldrar med sig våra barn hem. Sen blev det lite dans men mest trevligt häng då man va rätt seg efter massa god mat o arbetet inför. 

Vid 03 hade dom flesta åkt hem förutom jag & Anders o 4 till. Vi släckte & låste stället för att sen gå vidare på lite efterhäng hos en vän. Klockan 5 va vi äntligen hemma o  stupade vi i säng. 

Vaknade lite sliten vid 9.. Kollade film och slumrade lite innan Anders föreslog att vi skulle promenera ut till Malmgard o städa. Vi hade ju nycklarna och det kändes kul att överraska dom andra som blivit ombedda att dyka upp vid 15 o hjälpa till med städningen. Dock kom Cilla på oss och hon ringde in sin man och så kom 2 till förbi och hjälpte till. Klockan 14:30 va vi typ klara och kunde välkomna dom som kom för att städa med en städad lokal & skicka hem dom igen. 

Det här gör vi om nästa nyår!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar