söndag 14 oktober 2012

I helgen har jag....

Tagit tidiga båten till Nynäs & innan lunch va jag i Sthlm!! Älskar hur snabbt & smidigt man tar sig till Sthlm ändå...

Där fick jag låna syster&Joels bil medans dom jobbade och drog direkt norrut. Hälsade på gamla jobbet & sen drog jag vidare till vår gamla gata. Kändes liiite märkligt att se vårt hus men inte så sorgligt som jag trodde. Stövlade rakt ut i min gamla älskade skog. Hittade massor av fin svamp & njöt av att vara tillbaka, besöka varje favoritställe. Kan skogen som min egna ficka och allt va sig likt. Ljuvligt! Inte heller så jobbigt som jag befarat. Detta låter säkert skitfånigt & flummigt men...Det kändes bra att åka dit igen nu när jag saknat det så. Förra hösten gick jag där ute & oroade mig för husförsäljning & avhoppade köpare och när svampsäsongen tog slut va huset inte sålt & vi visste inte hur, när & om det någonsin skulle bli sålt. Känns som att jag fick säga hejdå nu även om jag säkert kommer komma dit igen. Men nu känns det mycket bättre....  Knasigt jag vet, men jag älskade verkligen att gå i den skogen! Hänt så mycket där. Har utforskat den när vi va nyinflyttade, vaggat runt höggravid 2 höstar, flytt ut dit när småbarnskaoset varit för mycket, i total panik spanat upp mot flygplanen som kom på inflygning till Arlanda och peppade&nojjade inför flygresan till Thailand 2008 & så förra hösten då jag gick därute medans det va visning i vårat hus. 


Sen åkte jag förbi min kära vän Janet som jag inte sett på ½år och inte pratat med på månader. Men precis som med min andra goda vän Anna som oxå bor i Berga så spelar inte det någon roll för det känns ändå som igår. Det är riktigt fina vänner det! 

Kvällen tillbringade vi i en bowlinghall. Vi drack några öl medans systerns sambos lag tävlade. Roligast va att jag bestämt träff med en gammal klasskompis från gymnasiet. Vi har inte setts på 14år. Och det va så galet roligt att träffa henne igen!  

Det är det jag älskar med facebook. Att man återfår kontakt med gamla klasskompisar & gamla vänner som man inte skulle haft kontakt med annars. Förväntar mig inte att bli "best friends forever" med mina facebook vänner. Det räcker med kanske ett grattis på födelsedagen på väggen, en like, kanske en kommentar, ett privat inbox om vad man gör nu för tiden eller kanske till&med en öl helt spontant sådär.. Eller ingenting. Tycker fejjan är genialiskt!! 

På Fredagen åt jag frukost i luuugn & ro till nyhetsmorgon. Sen åkte jag in till stan. Strosade runt, bara njöt av pulsen & storstads kaoset, handlade ett par asfina oranga jeans, lite toppar & födelsedagspresenter till alla födelsedagsbarnen vi har nu på hösten.

Efter Lunch mötte jag upp mina kusiner & deras jämnåriga kids. Min ena kusin skulle iväg på ett jobbmöte så jag, Johanna, Ester & Folke fikade & hängde vid Nytorgsparken. Vilka underbart fina & söta barn! 

Till kvällen handlade vi en massa gott. Så kom kusinerna ut till oss utan barn. Blev en härlig kväll med massa tjejsnack & skratt!

Lördagen ägnades åt lite till shopping, trädgårdshäng m Johanna & Folke medans Maja & Joel eldade. Sen drog jag & Joel till skogs med Daisy (Joels föräldrars hund) och plockade gaaaalet mycket trattisar!! 
På kvällen rensade vi all svamp & sen åt vi en galet god middag.. 



Vid Söndag lunch bar det av hem till Gotland igen. Borta bra med hemma allra bäst! Hemma hade Astrid vuxit massor! :-D Och efter denna helgen hade hon blivit en så stor tjej att hon slutat helt med vällingen!! Anders började med denna avvänjning i Onsdags då fick hon yoggi&knäckemacka ist. Då sa jag: jaaa vi får väl se hur det går med det.... Hon har inte ens frågat efter vällingen sen dess.....  Min lilla bäbis börjar bli stor. Anders är grym på sådant, jag hade gärna fortsatt ge henne välling ett bra tag till.  Agnes slutade oxå i samma ålder & det gick oxå galant.. Nu ska vi se hur det går med Astrid napp på 3årsdagen!

Den här helgen har varit sååå underbar! Så skönt & energigivade att bara få rå om sig själv. Inga måsten & att bara får vara JAG! Fast nästa gång tar jag nog med Agnes. Hon skulle nog oxå uppskatta en helg i storstaden bara hon & jag  och att få träffa sina gamla vänner!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar