måndag 16 maj 2016

Ett minne för livet!

I onsdags morse hämtade svärmor upp mig tidigt och lämnade mig vid båten påväg till sitt jobb..

Jag kröp upp i min vilstol med en frukost macka, kollade på filmen & sen läste jag en stund. Underbara "egentid".
Väl framme i nynäs hämtade Maja & Nancy upp mig och så bar det av in till södermalm för att möta upp mamma som kom med flyget. SÅ va vi alla 3 ESC-tokiga samlade. Vi strosade på Hornsgatan, tillbringade 1h på "Beyond Retro" o åt lunch. 
På kvällen promenerade vi till en nyöppnad kvarterskrog "Lilla Rött" i Tyresö. Åt gott o tog några öl.

På Torsdagen vankades det "Växtyra" ISS Växtuthyrning i Sollentuna sålde ut krukor & växter både för ute o inne. Helt galet hysteriskt. Typ Loppis stämning fast växter då.. Jag kom därifrån med 2 STORA avlånga krukor i terrakotta minst 1m långa & 40cm breda (perfekt för tomaterna sen), 1 stooor Mårbacka pelargon, 1 lila basilika, 1st snack-paprika,1st Rosmarin, 4 jordgubbsplantor, 1 Fikon & 1 vindruvs-planta.  Undrar vart jag ska ha vindruvan... ;-D 

Sen åkte vi hemåt för att piffa & puffa till oss. Min Underbara mamma sydde upp min kupan-fyndade kjol. 
Vi åt lite salami o annat gott innan vi begav oss in mot Globen. Där vi åt god middag under "tele 2-Arena" innan vi begav oss in i Globen. 

Jag har till o från känt ordentligt oro o lite olustkänsla inför denhär kvällen iom terror-hotet som va för några veckor sen. Men efter att vi gått in i Globen va den känslan som bortblåst. MYCKET poliser & vakter i rörelse i o runt arenan samt en ordentlig säkerhetskontroll på väg in med "bågar", genomgång av väskan & "en upp mellan brösten-kropsvissitering".  Där o då släppte all oro. Vi tog en öl, tittade på folk & njöt av den härliga stämningen. Många olika nationaliteter & människor va på plats. Så va det dags att ta plats uppe på våra sittplatser. 


Alltså känslan när Henric Von Zweibergk kör pepp & info snack är magisk.. SÅ drar det igång, vi ser inledningen på skärmarna och så är vi LIVE!!! Hela Globen kokade o jublet när Måns & Petra gör entre´. Vi pratar gåshud ALL over!!
Jag har varit på några Melodifestival finaler genom åren både live & genrep. Det är häftigt. Men mest gjort för tv sändningen. Men dethär va minst lika häftigt live som på tv! Ljusshowen va makalös och stämningen i Globen sååå häftig. 

Vi va tre trötta men glada som tog bussen hem efter att ha varit med LIVE på ESC semi 2.. Once in a lifetime!! 

På fredag eftermiddag begav vi oss in till Kungsträdgården o Euro-village. Njöt av stämningen o tittade på folk. 

Efter Kungsan begav vi oss till Euro-club nedanför slottet. Även där väntade en ordentlig säkerhets kontroll innan vi kunde sjunka ner vid dom urfina långborden i kork från IKEA (vill ha). Vi åt lite god sallad, drack några öl, kollade på folk, pratade, lyssnade på Schlager och njöt av stämningen.  Nancy utforskade stället genom att krypa runt och vinka till allt o alla! Fina lilla böna! Så härlig stämning det va på Euro-club. Önskar att vi hade vetat att dom hade "förfest" där innan direktsändningarna. För då hade vi hängt där innan semi 2..

Plötsligt hör jag dom bakom säga : Conchita! Och genom lokalen skrider Conchita Wurst (vinnare av esc 2014) med sitt entorage.. Och så jublar o applåderar folk. 

Bredvid oss satt 4st tyska äldre män med datorer. Vi nickade & log lite åt varann mellan varven. Dom tog bilder på Nancy som charmat dom. Så började jag prata lite med han bredvid och Joel hängde på. Dom va Journalister.  Hade varit på 8st ESC. Dom berättade att dom precis varit o intervjuat Björn (ABBA-björn). Vi pratade om "ABBA the Museum" dit dom skulle dagen efter. 

Så plötsligt säger en av männen.. Har ni biljetter till i morgon? Nej, vi ska se finalen hemma. Då frågar dom om vi ville gå ikväll på genrepet, Juryfinalen... Ja jo, VA? Dom berättade att dom skulle gå på "ABBA the Party" och inte kunde gå på Jury-finalen (genrepet som dom internationella jury-grupperna får se för att sätta sina poäng...) En tog fram 2st sittbiljetter o gav oss.. Då tog dom andra 2 fram parkett-biljetter som Maja snabbt knep o lämnade tillbaka sitt-biljetterna under ett unisont asgarv. Det slutade med att vi fick ALLA 4 biljetter, 2 på parkett & 2 sittplatser. SÅ att Joels "mother in law" kunde sitta. När detta hände va Mamma ute o gick en sväng med Nancy och hade ingen aning.  Så vi 3 tittade på klockan, tackade, tackade och TACKADE så himla mycket. Kunde vi tackat mer??  Alltså VILKEN grej!! Att vi fick biljetter, bara sådär. I Love tyska journalister! 

SÅ gick vi ut till mamma och berättade att det inte blir någon grillning o lugn hemmakväll i kväll heller för vi MÅSTE skynda hem, dra på partystassen o åka in till Globen igen för att se final-genrepet!  Mamma nappade direkt! Min mamma ÄR grym! 

Sådan härlig uppsluppen o spontan stress när vi skyndade hem med buss för att piffa & puffa oss igen för att 1,45h senare tagit en taxi till Globen för att hinna slänga i oss lite mat på "Taco bar" under Tele2 Arena, innan vi återigen gick in i Globen. 


Så va vi på plats igen!! Bara sådär! Vi laddade med öl & cava innan vi lämnade mamma vid hennes våning medans jag & Maja gled ner på parkett..!!

Stämningen på parkett va fantastisk! Och snart drog det igång, igen! Såååå häftigt att få se alla finalister inkl FRANS & dom andra "Big five" LIVE såå NÄRA! 
Jag o Maja flöt runt lite och testade olika vinklar av scenen. Vi dansade, drack öl (köpte öl dom gångerna bidragen inte tilltalade oss) & njöt av stämningen.  

När alla bidrag hade framförts så försvann mycket folk från parkett o vi tog oss lätt fram till podiet..
Vi stod precis bakom UNDERBARA Sarah Dawn-Finer AKA Lynda Woodruff...

Och när Justin Timberlake dansade ut på "catwalken" dog jag lite...
Starstruck big time!! 

Att sätta ord på denna helgen är svårt... Superlativen räcker inte till... 

Living the ESC-dream!

Det enda jag vet är att nästa gång Sverige anordnar ESC igen (jag tror att det bara handlar om 2-3år innan vi gör det igen) kommer jag vara där även om jag inte får biljetter till evenemanget bara för att hänga i värd-staden & på Euro-club och njuta av den stämningen som är där. 

Och om Måns & Petra har jag bara positivt att säga!! Grymt proffsiga, roliga, snygga, coola & helt outstanding. Hela produktionen o allt runt om va såå bra utfört!! 

Cant wait till vi får äran att bjuda in Europa mfl igen..

Och jag tror att om några år har vi nog både USA & Asien med i cirkusen. En "World song Contest" är inte långt bort..  

Vinnaren då? Har inte mycket positivt att säga om det. Fy va arg & besviken jag va i lördags.  ESC är en musik festival som enar Europa i musik, BORTOM politik! Tråkigt att så många inte förstår det. Enligt mig kunde vilken som helst utom Ukraina vunnit. 

Dom här dagarna kommer för alltid finnas i mitt minne..  Tack Maja & Mamma för en fantastiskt rolig & spontan lång.helg i ESC-bubblan. Känns tråkigt & lite tomt att lämna den! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar