söndag 22 maj 2016

När en ledig dag känns som 2..

II fredags åkte Anders iväg. Inte mer än rätt efter mina 5dagar i sthlm. 

I fredags kväll va jag såå trött, gjorde mig en finfin sparris-risotto, åt den och somnade ovanligt snabbt & tidigt (för att vara mig). Vaknade dock vid 6 av en mardröm o vågade inte somna om..


Efter lördagens arbetspass grillade jag o barnen. Och jag ägnade kvällen åt att skriva på nytt inlägg på loppis-bloggen & planera vad jag ville hinna med i trädgården idag.

Natten till idag va lite stökig då Astrid både vid typ 2:30 & 5:30 tyckte att hon skulle gå ner o kolla tv. Tur att jag gömt fjärrkontrollen o Ipaden. Så vid båda försöken slutade det med att hon gick & la sig igen..   Så sömnen va väl sådär. Men efter att ha sett 8-nyheterna i sängen steg jag upp & kände mig ändå rätt pigg.. 

Kokte ägg, satte på radion, öppnade köksfönstret, bryggde kaffe, njöt av sommaren i luften o vaknade till.

Vid 9 va jag igång i trädgården! 

Jag började vid dörren där vi har ett "jordhål". Det va inte snyggt. Rensade bort vissna löv o lökar, tog upp o delade lavendeln, planterade penseerna barnen fick efter sitt framträdande med kyrkokören & så satte jag ner en klätterhortensia jag köpt. Ska till en spaljé av något slag för den att klättra på.

Sen fortsatte jag med kryddodlingen  som växer i ett stort cementrör. Den står ett halvt stenkast från dörren. Rev upp ALLT, fyllde på med naturgödsel o ny jord. Delade gräslöken, planterade min inköpta rosmarin, satte 2 zucchini plantor o lite rosenskära (hoppas någon tar sig) & satte tillbaka timjan busken fast i en stor plåtburk då den sprider sig.

vid 10 kom Astrids klasskompis hit. Han, Astrid & Agnes lekte så fint hela dagen. Inget bråk eller tjafs alls! Fantastiskt! Har knappt sett röken av dom, bara kollat till dom då o då.. 

Vid lunch grillade jag korv som vi åt under äppelträdet.

Hur mysigt som helst! Jag har inte varit inne många minuter idag. 
Barnen däremot har varvat mellan ute-lek, kojbygge, lite film & inne-lek. Härligt med stora barn som roar sig själva.  

 Gillade förmiddagens molniga väder bättre än den gassande sol som kom fram på eftermiddagen. Värme fixar jag men stekande sol är bara jobbigt. Ja, jag vet att jag är konstig. 

Och återigen glömde jag solskyddsfaktor.. :-/ Svider lite i huden nu! 
Så det va skönt att pausa i skuggan i ena syrén bersån med ramlösa, trädgårdstidning & P4 på radion i öppna köksfönstret när det stekte på som värst.. 

Jag lovar att i nästa inlägg visa er hur GALET mycket syrén vi har på tomten. Det är så vackert nu när den är påväg att blomma. Vi har 3 bersåer och 2 stora häckar varav en mest liknar en skog. Och en gammal buske (i stort behov av att beskäras) framför huset. Älskar att ha en uppväxt & småvild trädgård. 

Sen gick jag till botten av rabarber-landet genom att gräva upp förhoppningsvis hela resterande rotknölen av den borttagna rabarbern som levnadsglatt skickar upp minirabarber hur mycket jag än tagit bort. Rabarber är lite som kirskål & rotgräs. Finns det bara en lite rotdel så finns det liv.  Nu måtte nog allt vara borta men jag är inte säker. Jordgubbarna är iaf planterade nu.. Så får vi se om dom får sällskap.. Har fortf en stor rabarber kvar bredvid, såklart. I Love Rabarber!  

Jag har även satt ut förodlad Zucchinin, vattnat lite (med vattenkanna) & laddat nässelvatten. Morot, rödbetor, ruccola, dill, salladsärtor, koriander & dill börjar titta upp. Liksom Potatis & bondbönor.

Vid 17 ikväll cyklade jag över o hämtade en beställd pizza på Gumbalde. Jag o barnen tryckte i oss hela sittandes i soffan & sen va det dags för oss 4 att åka till Malmen o träna Pärk. Först barnen sen jag. Det är fortf skit kul men idag fick jag testa på detdär med "Inhugg"...... Man ska "serva" in bollen i en fyrkant. Det va 1:a gången men på 7:e eller 8.onde försöket fick jag in den. Ser lättare ut än vad det är. Har endel att öva på när det kommer till domdär "huggen".. Men positivt ikväll är att jag inte har ont i överarmen som efter dom andra träningarna.. 

Tillbaka till kvällens göromål i trädgården.
Både igår kväll & ikväll har jag varit ute o jobbat lite förebyggande mot dom där mördar-sniglarna. Jag har en barnkammare i hörnet av ena pallkragen, dom är små o många samt att massor har övervintrat mellan pallkragen o markduken.. Har satt ut ölfällor och plockat endel. 


Har förstått att det gäller att plocka dom små innan dom lägger ägg. Det är många små.. Ska skaffa mig en hink för ändamålet och köpa mig en förpackning med engångshandskar.  

Well well!! Har inte många, hittade "bara" 10 ikväll och så länge jag plockar håller jag förhoppningsvis en invasion borta... :-/ 

Så tillfreds o nöjd efter en effektiv & skön ledig dag. Känns som att det va mer än en dag med allt jag hunnit med och jag är omladdad & taggad för ännu en arbetsvecka.

God natt!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar