tisdag 24 maj 2016

Dom är ÖVERALLT!!!

Vi har syrenér överallt på vår tomt... Och just nu blommar dom & tomten är som vackrast!

Detta är bersån utanför köksfönstret med vit & lila syrén. Okej, detta är inte så vackert.. 
Men det ska bli... När jag orkar städa undan.

Och på motsatt kortsida av huset har vi denna lilla vita berså..
Används inte mer än av lekande barn.

Sen till höger om ytterdörren har vi denna största bersån. Här har vi sol en bit in på kvällen iaf. Älskar även dendär gigantiska björken.. Anders vill ta ner den då den står "farligt" nära huset. Jag säger att om den inte rasat innan kommer den inte rasa sen heller.

  Älskar att stå i duschen o titta ut genom takfönster rakt in i dess krona och se dom vackra gulnande o sen kala grenarna mot höst himlen, ibland/sällan är dom även snötäckta och sen vårens fina "musöron" eller fullt utslagna i underbar grönska under sommaren.. I LOVE Björken!

VÄGRAR gå med på att ta ner den! Kommer debutera som trädkramare om han försöker verkställa sitt hot.

Här "inne" planerar vi att lägga sten för att få mer rum-känsla samt komma ifrån dom sticksiga rotskotten från syrenen som blir vassa när man kör över m gräsklipparen.. Inte mysigt att gå därute barfota. Vet bara inte hur vi ska få till det för att rotskotten inte ska pressa sig upp under stenarna. Krävs nog endel grävning o markduk.  Syren sprider sig ju heeelt sjukt. Och folk tycker jag är knäpp som planerat en "parkslide" häck mot vägen (långt från huset och grannar). Syren sprider sig ju nästan lika aggressivt som parkslide..

På baksidan av denna berså finns ett annat litet krypin. 
Här hade förra ägaren en ute-dusch.. Jag skulle nog vilja röja upp o öppna upp den lite för att få till ett litet hörn med ett litet bord & 2 stolar då jag tror att dom sista solstrålarna träffar här innan solen försvinner bakom kyrktornet.


Mot vägen framför huset har vi en fin häck till & vid soptunnorna som står precis utanför till vänster utanför bild klättrar en härligt doftande kaprifol på syrenen. Och så den magnifika eken! Där denna häcken tar slut . Har jag för några månader sen planterat dendär bespottade "Parksliden".. Visst vi hade kunnat fortsatt m syrén men vi vill ha ett snabb o tätt insyns & "buller skydd" NU.

Och jag älskar parkslide. Tycker den är så vacker & läcker. Vi har det vi stugan. Och visst den sprider sig o slår rotskott men inte mycket mer än syrenen vi har där också. Och trots att vi bara klipper gräset där sporadiskt så håller den sig på sin plats. Så det ska den nog göra här också då vi klipper både mot vägen o mot tomten. Och jag hade självklart inte planterat det om vi haft grannar nära. 

Mellan huset o vägen står denna gamla fina syrenen med små lila blommor.
Den är dock i stort behov av att beskäras. Många mossiga o döda grenar.

Bakom huset mot golfbanan & andra infarten vid loppisen har vi en lååång tjock häck med vit syrén!

Och så är det alla ljuvliga äppelträd (som också borde beskurits för länge sen) som blommar nu också!! 
Denna bilden är taget från främre infarten. 

Behöver jag säga att det är en fröjd för ögat & doftar ljuvligt såfort man går in på tomten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar