torsdag 30 juni 2011

Inte paj längre...




Va till frisören idag.... Klippte av allt det slitna ruffset!

onsdag 29 juni 2011

Vardags Lyxar lite!

tisdag 28 juni 2011

MIN müsli & rekond av bilen...

Idag kom min vinst från "Min müsli" från saltå kvarn som jag vann hos Zasata!! Underbart fin burk, god & fräsch müsli!! Massa med söta & goda frystorkade bär, rostade nötter, kokos & crunch. Super glad!!!


När jag kom hem från jobbet vid 20:40 så drog jag igång en gaaalen storstädning av min snusk-bil. Den va verkligen så smutsig & skräpig!! Det tog över en timme men då gick jag på pedalerna m tandborste också!! Så nu är den ren & fin och luktar gott igen till Road trippen på Fredag!!






BTW: Mums aka Måns gjorde ett toppen TOPPEN bra Allsång på Skansen!! BRAVO!!

För 1 år sen...

Lite filmer på tjejerna för 1 år sen.. Vad dom har förändrats & vuxit!!!

Och ett lätt hysteriskt bankbesök m lyckligt slut... till slut!!

Planen är...

... att om barnen är friska & glada på Fredag packa in dom & mig i bilen på fredag efter jobbet och dra på Road trip till "Mommo" & "Vinga" i Södern...

Så länge sen jag va nere. Så varför inte passa på när jag är ledig o inte har en uppbokad helg..

Om Fru Hägg kunde svara i telefon så skulle jag kanske kunna boka in en träff m henne också.... Caroline jag ringer dig påväg till jobbet idag & pratar in ett störigt meddelande som vanligt. ;-D

Uppdaterad Blogglista...

Här till höger hittar ni en lista m länkar till bloggar jag gillar & läser regelbundet!! Uppdaterade den idag (på tiden)

Tillkom gjorde: Elsies päron, Fru N, Barnmorskorna i Kampala, Amanda Schulman & "The Junior" fick nu en länk som funkar....

Kika in! Kanske hittar ni något ni gillar!!

Gissa vem som kommer sova bäst inatt ...

måndag 27 juni 2011

Sommar i P1

Nu är det sommar!!


Lyssnar på sommarens 1:a "Sommar i P1" idag va det min nyfunna favvobloggare "Underbara Clara" som pratar om smått & gott!!

Hon är bra, fin, cool, tydlig & skönt ärligt!! Hennes blogg det samma!





Sommar i P1 är helt underbart!! Signatur melodin ger mig sommar-pirr i magen, minnen från mina somrar på Tegelstrand (Mamma i bikini, i solstolen med radion brevid) & härliga livsberättelser!

Marabou nöt o maräng... 5 rattar av 5 möjliga. MUMS!!

söndag 26 juni 2011

Kvällens middag & glad överraskning.


Med lite inspiration från Amanda Schulmans blogg blev det detta till middag..



½ chili (kunde tagit hela)

½ spets paprika

1 stor rödlök

3 vitlöksklyftor

massa massa massa m olivolja


Lät allt gosa ihop sig i 5-10 min sen hade jag i Coctailtomater som jag delat mitt på. Lät det gosa ännu mer medans jag roddade i Agnes mat.



Sen stekte jag korven i slantar. Älskar sådan smarrig köttrik korv. Kokade spagetti & så blandade jag ihop allt + några rivna blad basilika. Och på tallriken upptäckte vi som vanligt att jag fegat m saltet så en jädra massa drag på saltkvarnen & 2-3 m pepparkvarnen så smakade det lite som en bit av paradiset. Dumt att vara blygsam!! ;-D




Ser fram emot lunchen imorgon.....


Och den glada överraskningen då??? Jo när jag stod där & lagade mat så kom "Linas matkasse". Hade helt fått för mig att det va slut för säsongen men inte då... Sköööönt, Linas gör vardagsmaten både roligare & enklare, fast som ni ser börjar min matlagnings lust & inspiration komma tillbaka.

Viktigt m förberedelser...

... har börjat på Ullareds inköpslistan. Är bara på kladd nr1 just nu. Går igenom skåp (blir ingen plastfolie denna resan tex), garderober och rekar lite på familjelivs gekås trådar & gekås bloggen.
Innan det bär av är listan garanterat omskriven 1-2ggr till. THE FINAL INKÖPSLISTA skrivs ner på hårdpapp/kartong så att den inte fladdrar runt utan står stadigt i barnsitsen m pennan så jag kan stryka eftersom, allt är då sorterat i kategorier & barnens stl/mått finns med, liksom bordsmått & sängmått.


Det gäller att lägga tid & energi på dom viktiga sakerna här i livet.. ;-D

Nu ska vi tillsammans rensa & röja ur matkällaren.

lördag 25 juni 2011

Underbar dag på Kolmården....

Hemma efter en härlig heldag m man & barn på Kolmården!! Vi gick "baklänges" dvs började m elefanterna & safari först sen Lunch, delfinerna vid 13 sen kikade vi på tigrarna en 3.e gång (passerade påväg till lunchen), klappade grisar & getter & sist m inte minst blev det ett besök hos Bamse. En skvätt regn fick vi när vi skulle åka linabanan. Sen kommer det några droppar till hos bamse. Men annars va det uppehåll... Här kommer galet mycket bilder!!


Linbanan är helt GRYM!! Man såg mycket djur & flera gånger! Åkte rakt över lejonen & björnarna! Till Agnes lycka! Astrid tjöt av glädje över allt hon såg Fåglar, granar, björnar & vattenhål... .





Agnes gick heeeela dagen i stort sett. Duktiga stora tjejen! Bra med mycket spring i benen!



Tjejerna & tigrarna!



Agnes va helt stum & uppe i delfinerna medans Astrid va eld & lågor över musiken & att få klappa händerna massor!! Hoppad glatt i mitt knä.



Kul m klappdjuren. Agnes försökte mata en get med bajs. Astrid blev helt kär i en lite minigris. Sen jagade hon hönsen.



Bamses värld där man kunde hälsa på hos alla Bamse figurer & åka spännande karusell. Först vände hon i grinden & kom tillbaka till oss men tog sen mod till sig att hoppa in & åhhh vad hon va glad & stolt!!



Innan Tropicarium blev det lite glasskalas.


Inne på Tropicarium hade Agnes närkontakt m en liten Apa som satt på hennes arm & sen kröp under hennes arm. Hon tyckte det va jätte kul!


Det här gör vi om nästa år o nästa o nästa o nästa!!!

torsdag 23 juni 2011

Vardagskväll.... Rätt mysigt trots att det är sent.

Jag & Katie Holmes...

... har en sak gemensamt....





Våra navlar har totalt kollapsat när vi fått barn.......

För 1 år sen..

Skrev jag om barnens"Mina första år" böcker... Och vilken skillnad det är mellan hur jag upplevt graviditeterna & första månaderna. Agnes va harmoni, bäbisbubbla & nöjd! Astrid va oro, ont & jakt på bäbis-tid. Jag hoppas att mina barn vet & förstår att jag älskar dom precis lika galet mycket om än på olika sätt. Agnes är min första älskade unge medans Astrid är min lilla älskade gosiga sista unge!

Vill inte jobba, vill ligga i soffan m Astrid o kolla Pippi..

onsdag 22 juni 2011

Lyxig kvällsmacka i kärlekstratten...

Övveraskade Anders m att köpa hem grejer till en "fin-macka". Tänkte att han behöver lite extra lyx & pepp (och jag behövde smaskig kvällsmat) nu när han ska vabba imorgon (Astrid för hostig & snorig för dagis imorgon) och inte nog med vab utan han har ont i ryggen oxå, vilket kan bli en lite jobbig kombination. Men men.. Det går säkert bra. Säger han iaf..


Smaksigt gott "Tor" bröd (ICA bake off) med några stänk olivolja på brödet, tomater, ruccola, sopressa salami, avocado, mozzarella och salt & peppar ocl lite balsamvinäger....



Och se man på!! Dom reade ut rice burkar för 39:90 på ICA Stop i Täby!! Toppen då våra gamla börjar bli lite väl slitna. Perfekta att ha små-gott till barnen i eller till såsen eller lingonsylten till min matlåda!!! Används flitigt hos oss...


Så nu blir det lyxmackor & film!!


God kväll!!!

Mitt hår är helt paj!!!

Jag är värdelös på att gå till frisören. Tycker det är skittrist att lägga pengar på. Sen att jag efteråt njuter av va fint & skönt håret är när det är nyklippt, detta glöms iofs bort ungefär vid första tvätten. Nu har jag nog gått sen i februari. Och nu är håret så slitet att jag tappar mängder när jag borstar det.. Brukar va då jag pallrar mig iväg till närmsta drop in salong m billigaste priset. Kan inte skaffa någon snygg frisyr då jag inte kan styla håret. Det jag kan är att sätta upp luggen i spänne alt kamma ner den & ta fram saxen för lite fixning efter hur den ligger för dagen, håret i en tofs och gnugga in mängder av dust it... Det är den styling kunskapen jag besitter.. Óch det är enda frisyr som funkar just nu..


Men tittar man nära ser man små toffsar m avslitet hår som står rakt ut överallt... :-S




Så nu börjar jag fundera på när jag ska hinna iväg till Centrum & skämmas inför frisören när hon hummar & säger att -ja det är ju rätt slitet, vi får nog ta en decimeter här.... -Jaha, har du klippt luggen själv..?? Varje gång!

Morgon bestyr...

Varför kan Astrid aldrig sova längre än till 06? Jag försöker ignorerar att hon sitter där inne & leker. Det går rätt lätt men när hon sen börjar ropa är det kört. Bara att stiga upp, idag va detta kl 06:10. :-Så det blev ner & leka m lego tills jag hämtade Agnes. Lite gos i soffan och precis när jag höll på att slumra till m barnen i famnen passade Astrid på att göra nr2.. Man ska inte tro att man ska kunna själa sig en powernap på 1-2 minuter här inte. Sen gick Astrid lös på magnetdjuren.


Sen bar det av till dagis.

Kläder på trashankarna idag då... Agnes: Tights meandi från "hej&hå barn secondhand", svart t-shirt HM & fådd nudie t-shirt m tupp. Astrid: Body "name It" & byxor från "name it" men köpta på Tradera för 1kr (+24kr i frakt)


Nu ska jag äta frukost & vika tvätt innan jag drar till jobbet!!

tisdag 21 juni 2011

Name it!

Hade ett presentkort på Name It som låg & skräpade i plånboken. Så kan man ju inte ha det...

Blev lite basplagg till tjejerna. 3 bodys för 120kr, 3st T-shirt för 100kr & ett linne för 69kr sen va kortet tömt. Toppen bra m kortärmade bodysar till Astrid då jag inte hittat några bra & fina sommar pyjamaser. Body är perfekt & ett måste då hon har en tendens att roa sig med att dra av blöjan när hon vaknar på morgonen.

Kärlekstratt....

Såg detta i morse på nyhetsmorgon om en ny bok om relationer. Kika ni oxå!! (länk till klipp på 4.an) det som gör det ännu roligare är att Anders (programledaren) verka tycka att det är skit fånigt!!

Visst är det ett viktigt ämne & viktigt att vårda sin relation men att se familjen som ett projekt är inte min grej och jag kan inte låta bli att skratta ihjäl mig åt "kärlekstratten". "som en tratt med massa rör under och en kran" Man ska stoppa i respekt & kärlek men inte otrohet... No shit!! Jag hoppas Anders stoppar lite blommor & pussar i tratten denna veckan!

Jag tror att tratten kommer hjälpa oss om det blir gnabb för det är bara att nämna tratten så kommer jag bryta ihop i ett asgarv & all osämja kommer glömmas bort. Älskar ordet kärlekstratt!



Vad vill ni stoppa i er kärlekstratt???

måndag 20 juni 2011

Ha ha!! Jag vann!

Jag brukar väldigt sällan delta i blogg tävlingar!!!

Men när Zasata hade en tävling med Müsli från Saltåkvarn i potten va jag bara tvungen att va med!

Min mamma nappade direkt på länken & har redan beställt & fått sin super snygga & goda müsli låda från Saltå. Och nu får jag oxå testa... Helt gratis!!

Det går bra nu....... :-D

Lasse va inne idag....

Första gången jag träffade Lasse va för 9-10 år sen. Jag skulle gå ut & slänga soporna i containern vi hade bakom jobbet. Lyfte upp säcken och svingade in den. Någon hojtade till inne i Containern & ett snubbe m rufsigt brunt hår & platt sne näsa (fått den krossad mer än en gång under sin livstid) kikade ut.
Lasse är/var knarkare, han va då strax under 50år (för när jag fyllde 25 fyllde han 50). Han va en sådandär "gamla skolans knarkare" som kränger bildelar, eldar kabel i jakt på koppar & gör inbrott i sommar torp. Han & hans tjej brukade kika igenom våran container i jakt på burkar, bra ha saker & blommor (som vi på den tiden skrev av & slängde) hans tjej älskade torkade rosor.

Vet inte hur det kom sig men jag & Lasse blev någon slags vänner. Han va bundis m dom flesta på Järva på den tiden & snattade aldrig där, precis som flera andra "Old school pundare ". Utan kom in tog en fika, köpte cigg & snackade lite strunt. Ibland köpte jag hans öl, cigg eller mat för mina pengar när hans va slut och oftast betalade han faktiskt igen det han va skyldig. Han fick aldrig kontanter & det handlade aldrig om stora summor. För som jag har lärt mig & som Lasse sagt så ska man ALDRIG lita på en knarkare. Vi brukade ta en kaffe och prata lite strunt ibland, Lasse pratade ofta om sin tjej, bostads bekymmer & sin son som han då inte hade kontakt med. Man fick alltid en varm kram & klapp på handen. Han brukade kalla mig för sin låtsas dotter..

Åren gick och ibland va Lasse borta i flera månader ibland kom han in väldigt påtänd. Då blev det sällan så mycket pratat utan jag undvek faktiskt honom & han mig. Han försökte köpa T-röd av Anders men han tvärnekade honom, då blev han sur. För 5 år sen va han väldigt trasig. Och när jag va gravid m Agnes va han nog som värst. Minns hur han kom in svajandes/dansandes barfota & ville köpa t-röd & låna pengar. Jag nekade honom båda. När han va påtänd va vi inte vänner. En tid senare kom hans tjej in och berättade att Lasse låg på sjukhus, han va riktigt illa däran. Något m levern. Jag fick en klump i magen & tänkte att det här går nog åt pipan.
Sen va jag föräldraledig m Agnes men när jag kom tillbaka till jobbet så kom Lasse in, livs levande!! Han berättade att han tagit upp kontakten med sin son!! Han verkade relativt ren men såklart sliten.

Idag kom han in igen, 2:a gången på ½år. Förra gången (i vintras, då hade jag inte sett honom på nästan 2år) presenterade han mig för sin son som va med. Kul att få träffa någon man hört så mycket om.
Idag kom han precis därifrån. Så kul att se att han har kontakt m sin son som han alltid pratade så mycket om förr. Blir alltid lika glad av att se Lasse. Trodde han dog då för 4år sen men killen har 10 liv. Jag skiter i kön bakom honom & får en kram, håller hans hand och pratar lite, han hälsar alltid till "Gotlänningen". Men idag verkade han lite full & sluddrig. Då berättade han att han fått en hjärnblödning. Att det är lite jobbigt m talet osv.. Och jag tror inte han kände igen mig först... Lasse börjar bli gammal.

När han gått idag kunde jag inte hålla mig, utan börjar grina (samma va det förra gången då i vintras). Blir avbytt, går från kassan, tar en kaffe & försöker sansa mig. Jag vet inte varför jag bryr mig så mycket om Lasse. Men det gör jag verkligen. Jag vet att jag önskar att jag kunde hjälpa honom. Önskar att han hade haft ett annat liv än det han levt. Jag vet inte om jag kommer att få träffa honom igen men om vi ses så vet jag att jag får en kram, och ett ärligt snett flin och ett "Hälsa till Gotlänningen".

söndag 19 juni 2011

Förberedelser...

... inför midsommardagen! Bullarna ligger i djurmönstrade formar så vi ska smälta in när vi fikar......
Vi ska faktiskt gör något så osvenskt som att ta det lugnt på midsommar. Jag jobbar till 18, sen kanske det blir lite sill, potatis & en öl med vänner för att sen lägga oss rätt tidigt & stiga upp vid 6-7 för att dra till KOLMÅRDEN med barnen.. Kommer bli en härlig dag!!


Ser tokmycket fram emot nästa Lördag... Är vi nog inte många som gör! ;-D

Jag o Astrid är o handlar sirap till brödbaket.

lördag 18 juni 2011

Röjjer & rensar i källaren aka Svarta hålet!!

Anders har rivit runt i gömmorna idag & hittat lite smått & gott som vi inte behöver eller vill spara!!! Så nu har det plåtats & knappats här.





Testar att blogga från mobilen...



Ha ha ... där satt den! Är inte så teknisk av mig.. :-D

torsdag 16 juni 2011

Sentimentalt...

Nu finns det inte mycket kvar att hämta i källaren. Astrid avverkar dom sista plaggen i stl 86 och vi har börjat använda mycket från stl 92. Känns som om det va nyss jag packade ner 92 efter Agnes. Och allt i 92 hade Agnes på höst/vinterhalvåret, Astrid är liiite större. Det är ordentligt slitet & inte direkt Astrids "stil", för på något sätt passar hon inte i vissa av Agnes kläder & tvärt om. Vilken tur att Astrids garderob är välfylld & att vi ska till Ullared i sommar.

Min lilla tjej är stor. Nu finns det inte fler mysiga fina bäbiskläder att hämta upp ur källaren. Inga mer bodysar... Allt är nerpackat i 3 knökfulla lådor. Och så finns det en överfull kasse till kusinbarnen som kommer i höst!! Längtar så! Hoppas dom ska hitta något som passar deras minikorvar!

Ett "husmorstips" för lata...

Orka stå & vika ner alla vinter overaller, raggisar, vantar, mössor osv osv i uppmärkta lådor... Jag kör m VAKUUMPÅSE (förra sommarens bästa Ullaredsfynd som oxå hjälpte oss att få m allt Gekåsfyndat från stugan till hemmet)!! Bara att slänga ner kläderna i påsen & ta fram dammsugaren, suga ur all luft, täta ett hål m silvertejp och VIPS har du en lätthanterlig hård klumpa att knö in i förrådet!! Och på plus sidan har vi att ALLT är på samma ställe & man ser vad som finns i så man slipper stå & rota i lådor när kylan börjar komma krypande igen. Lätt som en plätt!!


Sen varför det ändå inte va så lätt att det inte gjordes i April-Maj när säsongen va slut har jag inget svar på..... Skyller på att jag tvättat allt.



Äntligen va sista raggstrumpan handtvättad så att jag äntligen kunde plocka undan vinterkläderna! Om 3månader är det dags att plocka fram den igen!!

Återanvändning..

Att återanvända är BRA!!!


För 4år sen va jag lite små tjock och hade precis börjat boa, små shoppa & läsa på om bäbisen som skulle komma till hösten. Bland annnat hade jag läst att små tvättlappar i frotté från IKEA är ett måste. Och allt man läser är ju sant. ;-D Så jag köpten en bunt & tvättade, vek & la i lådan. Undrade lite vad jag egentligen skulle med 10st små minihanddukar till. Men men står det i "Allt om föräldrar-GRAVID" & på familjeliv.se så är det väl så....

Oktober kom & tillslut kom det en bäbis också. Och med bäbisen kom kräk, kräk & åter kräk. Minsta lilla rap blev en klick på soffan, mamman, pappan, golvet... ja överallt kräktes hon, i 8-10månader höll det på så. Och dom där små frottélapparna hamnade i smutstvätten precis efter dom plockats ur tummlaren. Jag köpte 2 paket till som snabbt kom in i rutinen "tvätta-torka-vikas-kräkas på-smutstvätthögen-tvättas-torkas....". Vi hade nog frottélappar överallt. Kan vara ett av dom top 5 bästa inköpen till bäbis vi gjort.


Men nu är bäbisarna borta & tvättlapparna ligger ensamma & skrotar längst in i handduksskåpet.... trodde ni ja.. Men nej dom används flitigt fast nu som städtrasor, eller flitigt & flitigt men iaf då&då. Luddar inte & funkar precis lika bra som alla dyra mirakeltrasor!!



Så dagens återanvändningstips: mini Frottétvättlappar har ett liv även när bäbis blivit stor!!!

"För 1år sen" eller "Pappa har oftast rätt"!!!

När pappa läst inlägget jag skrev för 1 år sen (klicka på texten så öppnas inlägget i ett nytt fönster) sa han att det va första & sista gången det va så fint i lådorna...

Jag är inte sen att erkänna att: Ja Pappa, du hade rätt! :-D



Lådorna idag (bra dag)


onsdag 15 juni 2011

Uppdaterat barnens garderob... Ordentligt!!

Finaste sommarkläderna till barnen hittade jag faktiskt på HM i år.. Dock va det vääääldigt svårt att hitta ordentliga shorts som täcker knäna (för att minimera skrubbsår). Blev jeans shorts från HM. Och idag hittade jag dom andra jeansen m uppviken på HM:s REA för 75kr/st. Perfekta!!





Mest blev det till Agnes då Astrid kan ärva endel trots att Agnes nu till sommaren har samma storlek som Agnes hade höst/vinter när hon fyllde 2år. Sen har dom helt olika kroppstyp så kläder som funkade på Agnes sitter inge bekvämt på Astrid!


Åsså lite Second hand fynd från "liten&stor" & "hej å hå".





Me&i tights, skön kofta, Senapsgul & vit NOA NOA t-shirt & fin HM t-shirt m fint hålmönster.