söndag 24 mars 2013

Ett fall på 556 meter...

I morse packade vi ihop, plockade iordning, firade svärfar på hans 60-årsdag med glass & paket. Kl 11 lämnade vi nyckeln och vinkade av dom andra.
 Men vi kunde inte bara åka från Lindvallen utan några sista åk. Vi körde 3 åk i korta blå backen hela familjen. Agnes bränner på utför helt själv. Hon åker "Kuppelbacken" (en inhängnad pist med stora mjuka gupp för barn) helt själv & har börjat svänga och lärt sig bromsa och även börjat hoppa lite på smågupp. Idag satte hon grenar i hjälmen som hon sett att andra barn gjort.
 Astrid börjar bli grym på balans & trots att hon är nära att falla ibland så häver hon det oftast och fortsätter. Hon har dock inte fattat det där med att ploga utan kör med skidorna ihop. Har dock lärt henne att hålla balansen med armarna rätt ut, böja på knäna & luta sig lite fram.

När Anders och barnen käkade lunch på Mac Donalds passade jag på att ta 2 sista åk upp med Märta Express!! Så skööööönt att få bränna ner helt ensam. Nämligen rätt tungt att köra med barn i sele eller vid stavarna. Att ploga ner är ju grymt påfrestande för benen. 

Svenska fjällen är faktiskt galet vackert & fint. Nära, smidigt & barnvänligt! Fast ska man jämnföra så är Alperna ändå Alperna!! Men det här gör vi nog om inom ett år om vi får bestämma!! 

Något som hänt sen jag åkte i Österrike för bara 10år sen är att ALLA HAR HJÄLM iallafall här i Sverige!! Grymt nog får man hyra en för 50kr. Har kört både med & utan. Men det känns rätt tryggt att ha när man åker på lite & värmer skönt uppe i kylan på toppen samtidigt som det blir jäkligt svettigt när man kasar nere i byn med barnen.
När lunchen va intagen gick vi & lämnade igen skidorna vi hyrt sen bar det av mot Tegelstrand. Genom Värmland som jag faktiskt aldrig varit i förut! Galet vackert!!! Vi körde genom Forshaga för att jag skulle hämta&betala ett Gabriel fat jag köpt på Tradera.

Tänk att jag idag färdats från 557 m ö.h (860möh från toppen) till 1 m ö.h!!

Nu sitter jag här vid bordet i UNDERBARASTE stugan, värmer upp med fläktar & ljus, bloggar, njuter av den välbekanta lukten och har precis bäddat till oss...
Jag kan inte fatta att vi har ännu en veckas ledigt!! Det är vi faktiskt värda då sommarsemestern bara blev 2 veckor också. Och oj vad det har varit kul att få så mycket tid med barnen & tillsammans. Och vad härligt aktiv semestern blir när man åker skidor. Har då också somnat innan 21-22 varje kväll vissa kvällar runt 20 tom. Barnen är också nöjda & uppspelta över allt som hänt. Även om dom bråkar endel & Astrid 3år är som hon är!!  

Imorgon kommer pappa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar