onsdag 15 januari 2014

New York!!!!

Tror det kom för bara 6-7 månader sen, bara sådär flög det på mig.... Suget att se & uppleva New York kom från ingenstans. 

Har ärligt talat inte alls varit särskilt nyfiken på eller impad av den staden förut och inte resten av USA heller för den skull.
Jag har faktiskt (hör & häpna) tackat nej till att följa med till Las Vegas när Anders VANN en resa dit för många år sen. Jag tyckte att han skulle åka med kompisarna ist! 

Detta mycket pga min extrema flygrädsla som jag inte hade hittat någon lösning på då... 

Men sen 5 år tillbaka har jag "ett sätt att klara av" flygresorna & på senaste året har reslusten tagit fart ordentligt. Det hänger väl ihop med att vi faktiskt är påväg ut ur det sk "småbarnsträsket" och barnen blir mer & mer självgående. Och om några år kan det nog bli urkul att resa hela familjen. Men just nu är jag dock säker på att varken vi eller barnen skulle njuta av New York om vi reste hela högen.  ;-D Astrid skulle behöva en gps under huden, bara det.... 

Så efter att planen på att genomföra en resa på tumanhand kommit upp så pratade vi lite om London eller kanske Berlin men så tänkte vi typ -ähhhh varför inte New York!  

Så sedan 2-3mån tillbaka har vi spanat runt på resesajter, jämfört priser & nu när vi bestämt oss har vi fixat semester & barnvakt och idag bokade vi då äntligen!! Och skaffade sådantdär inrese-tillstånd. Herregud vilka massa knasiga frågor..

Och ska man till New York så ska man göra det ordentligt tycker vi. För vi vill missa så lite som möjligt, så det blir 7 nätter!!! på vad som verkar vara ett rätt mysigt & lite trendig designat men ändå rätt billigt hotell uppe vid Central Parks sydvästra hörn. 

Jag längtar ihjäl mig, är sååå taggad, förväntansfull och totalt jävla livrädd inför flygresan. Kommer nog garanterat komma flera inlägg på det ämnet framöver. Men det löser sig! 

Kommer bli en härlig vårvecka i New York. Vi ska mest gå runt & se oss omkring. Vi vill tex. båda till "Brooklyn Lager" bryggeriet & några kvarter därifrån ligger tydligen en (av många) bra "Fleamarket" & det vora kul att se "Cabaret" som spelas på Studio 54!!! Vi ska äta massa gott, se massa nytt & BARA vara VI 2 i över en vecka. VILKEN LYX!! 

Resan är betald & vi har endel "fickpengar" men vi vill såklart ha med sååå mycket shopping & nöjespengar som möjligt så våran Thai-sparbössa har fått ändra skepnad och vi hoppas den ska bli välfylld samtidigt som jag lovat oss loppis&shopping-stopp, välplanerade veckomatsedlar & ALLTID matlåda.. Känns hur enkelt som helst med den Målbilden!


Så nu väntar jag på att jag faktiskt ska FATTA att vi åker om 76dar!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar