torsdag 9 januari 2014

Idag: Ofrivillig tur till stan...

Idag skulle ju jag ligga i soffan, kolla skräp TV & film, sova lite & ladda ännu mer... Tji fick jag igår kväll när sms-från Hemmakväll berättade att IDAG ska dina filmer tillbaka (hade det på känn men hade ignorerat det). Ringde & bad om överseende. Dom sa OK till en dag extra sen skulle det kosta 120kr till... Så det va bara att åka in idag, passade även på att hämta det hett efterlängtade kompostkärlet. Varmkomposten vi tog över när vi flyttade hit är överfull & kommer nog inte bli sig själv på läääänge!! Blääää vägrar gå dit sen en vecka....
 Här på Gotland sorteras nämligen soporna stenhårt. För man betalar per kilo & får inte blanda hur man vill... 

 Så 2 flugor i en smäll! Steg upp 7, lämnade barn, laddade med superfrukost, kollade TV4 nyheterna & blev pirrig i magen utav Carita på Trafikinformationen. Snart sitter jag där i skiten på Essingen och både hatar & älskar det...

Började med att jag kom till Etelhem (ca 10min hemifrån) när jag kom på att jag glömt filmerna! Helv*tes, sa*ans, Jä*la SK*T!! Inte nog med att det tog emot att åka in jag måste göra om nästan 1/3... Bara att vänd & hämta såklart. Fortfarande halva hjärnan full med snor. Men samtidigt sååå glad att jag inte kommit längre...

Väl i stan hann jag med både smått & gott:
Passade på att byta Astrids julklapp (knallrosa lack sneekers) från "Jockefin" & Felicia till en stl mindre. När jag ändå va på HM så "presentkorts-unnade" jag mig en liten urfin blommig tröja & "presentkorts-skämde bort" maken med ett par David Beckham långkallingar på REA... 

En sväng till Clas Olson för att skaffa "rese-förvaring" till mitt "lilla" remake-projekt! För jag hoppas på minst EN pysselkväll Maja. Jag tar med Limpistolen!! 

Efter en svettig Big Mac i bilen besökte jag Kupan, Återvinnarna & 9 Liv... Faktiskt va det 9 Liv som gav bäst utdelning idag. Trots deras pinsamt höga Tradera-baserade prissättning. (stööör ihjäl mig) Underlägg i kork för att akta vårt soffbord i teak, lite remake-grejer (knappar & konstläder rosetter), sötaste fjärilsmagneterna & 2 härligt 90-retro kapsylöppnare.. 


Och på Kupan i Hemse hittade jag en gammal ny Lindex-klänning som föll mig i smaken.
 9 Liv i Hemse har dock tappat det helt... Sällan något nytt, höga priser & trist utbud. Frågade efter lådorna med mattrasor som dom hade innan dom flyttade till nya lokalen. Fick beskedet att ALLT va sålt. Det tror inte jag ett skit på. Va där (i gamla lokalen) en av dom sista dagarna & det va 3-4 banankartonger kvar. Synd för dom iom ny lokal & allt.. Dags att öka på uppackningen & sätta kloka loppis-priser om dom nu ska kalla sig för loppis! Först då blir det plats i hyllorna (detta gäller även 9 liv i Stan)

Väl hemma drog jag ut min stackars sjuka man på en promenad i elljusspåret. Anders som ätit en penicillinkur (en kur som inte gjort någon skillnad mer än att förkylningen släppt) för öroninflammation har nu fått ny diagnos. Virusinfektion i örat dvs antibiotika biter inte...Han hör typ noll på ena örat & ligger vaken halva nätterna med susande & rinnande öra stackarn.. Så lite friskluft, småprat & sen en kopp kaffe va rätt skönt.

Vi kom bla fram till att nu är det MEGA sparläge som gäller. Inga loppisköp (efter Sthlms resan såklart), rensa frysen & banta allt som banta går för att ha en fin reskassa till vår planerade "lilla trip"... Semester förfrågan är inlämnad & förhoppningsvis bokar vi nästa vecka! 
Mer om det när allt är klart!!!

"Loppisstoppet" känns helt OK då det står rätt still i utbudet både på Hemse & i Visby. Och när jag vet vad jag sparar till så känns det såå värt det. Kommer bli en heldel dvs MASSOR av "loppis" besök på resmålet kan jag lova. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar