söndag 14 september 2014

Update från renoveringen...

Idag har vi gjort klart för att på Tisdag kunna sätta igång med slipning & mot helgen ska golven vara lackade och klara. Listerna är borta, spikarna borta, det är rensat på skräp mellan plankorna & golven är "rena".

Vi har slipat ca 10*10cm på ett av dom lackade golven bara för att få en aning om hur det kommer se ut & det ser så fint ut. Kommer bli ljust o fräscht och ytan känns mjukt.
Se uppe i övre delen på bilden vilken skillnad det kommer bli. Och lacket vi valt (Flügger Ultramatt) kommer bevara den färgen dvs golvet kommer inte gulna men samtidigt vara skyddat & bli lättstädat.   


Älskar denna väggen.  Fina garderober & vacker dörr. Min blivande utsikt varje kväll.
Sovrummet! Med fina obehandlade golv. Hade dom inte varit så råa hade jag gärna behållt dom för den härliga färgen.



Kontor/gästrum. Obehandlat där också..



 Vardagsrum.



Och lilla fin-hallen/ passagen.. Älskar dom fina vatten-radiatorerna i alla rum. Här vill jag ha en hög stringhylla på högra väggen.  

Det har varit ett skitroligt jobb & slit med att riva ut plastmattorna som suttit limmade på masonit (tack gode gud för det) som i sin tur varit spikat i golvet. Vi har dragit tusentals småspik ur golven, dammsugit/skurat och legat m kniv & dammsugare för att rensa i springorna.  Men detta arbetet är så värt mödan. För att behålla plastmattorna va inget alternativ, dom ville vi inte ha kvar & hade vi flyttat in innan så hade det säkert dröjt innan vi skulle ta itu med detta. Och ett nytt trägolv ger inte samma känsla & utseende samt att det skulle kosta minst lika mycket om inte mer som detta vi gör nu. Längtar efter att se resultatet & gå barfota på det fina gamla furugolvet. Äntligen får vi sätta vår prägel, göra som vi vill & ta i fysiskt, svettas och slita ut arbetshandskar för att bygga vårt dröm hem. Ett kärt besvär. 

Imorgon åker jag & Astrid till Blekinge. Vi kommer tyvärr missa slipmaskinens framfart live. Ska bli så spännande på Fredag att se hur det blir. Fast jag hoppas få uppdateringar från Anders medans vi är borta. 
När vi kommer hem börjar jobbet med att spackla, måla & tapetsera! Och packa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar