onsdag 16 december 2009

Jag förstår verkligen inte...

I Sverige har vi något som kallas årstider. Så har det alltid varit. Väder & temperatur skiftar under årets gång. Och tex nu när det är VINTER (alla vet vad det betyder) då kommer det snö, blir halt & kallt. Detta kan även ibland inträffa under den sk HÖSTEN i vissa delar av landet (fast där har man aldrig hört om sk "snökaos"). Varför är det så?
Hur kan det ändå ALLTID bli en total överraskning för vissa? (Speciellt i södra halvan av vårt avlånga land). Och hur kan man INTE tänka förebyggande och sätta på vinterdäck när temperaturen börjar klättra neråt. Hur svårt kan det va? Det är ju inget nytt fenomen m vinter, snö & halka framåt nov/dec. Ingen glömmer att plocka fram advensljustaken precis. Lägg vinterdäcken brevid jullådan vet ja.
Varenda år blir det sk "SNÖKAOS". Jag fattar inte varför? Litar folk på att saltbilarna & skottningen ska ersätta deras vinterdäck? Eller om nu vinterdäcken är på, tror dom att man kan köra på som vanligt ändå?
Visst känns det lite ovant och slirigt att köra första dagarna på snöunderlag, men snart har man förhoppningsvis hittat det där undangömda minnet i ryggraden och man kan rulla på nästan som vanligt. Fram tills det är det väl naturligt att hålla ännu lite lägre fart & bromsa lite tidigare än under resten av året, eller?

Nu för tiden bruka det ändå stå på löpet och nämnas på nyheterna flera dagar innan att "Nu kommer vintern", "snökaos väntas till julhelgen", "Här blir det en vit jul"... ÄNDÅ blir folk överraskade!!

JAG FATTAR INTE......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar