Kycklingbollar Thai! 4 port
Detta behöver du..
1 paket risnudlar
1 paprika
1 morot
1paket sugarsnaps (dom mulliga sockerärterna)
KOKOSBULJONGEN
1 citrongräs
4 salladslökar
2msk röd currypaste
1msk olja
1 burk kokosmjölk
1 tsk socker
1 tsk salt
2 dl vatten
KYCKLINGBOLLARNA
1 msk färsk riven ingefära
2 vitlöksklyftor
½-1 röd chili
1ägg
500g kyckling file (eller färs)
1 liter vatten
2 hönsbuljong tärningar
TILL SERVERINGEN
Färsk koriander
ev lime
Så här gör du:
- Börja med kokosbuljongen.
- Ta citrongräset & slå det försiktigt så det delar sig lite men inte går sönder, dela på 2.
- Ansa & strimla salladslöken. Fräs hälften (spara resten till serveringen) av löken med olja & currypastan.
- Tillsätt kokosmjölken, citrongräset, salt & socker. Låt koka ihop i 5min, tillsätt vatten & låt det småputtra under lock fram tills serveringen.
- Kycklingbollar: skala & riv ingefära & vitlök. finhacka chilin.
- Skär kycklingfilen i mindre bitar & lägg i mixern tillsammans men ingefäran, vitlöken, chili & 1 ägg. Mixa till "färslik" konsistens.
- Koka upp vattnet & bulj.tärningarna. dra ner värmen så det sjuder hela tiden. Kan behövas öka eftersom du lägger i bollar.
- Blöt händerna (upprepa såfort det börjar kladda) i kallt vatten & rulla små bollar. Lägg i bollarna i buljongen efterhand. När alla är i låt det sjuda i 10min.
- Undertiden kan du skära moroten (strimla tunnt) sugarsnaps & paprikan.
- När bollarna är klara så plocka upp dom m hålslev & ställ dom åt sidan.
- Koka glasnudlar enligt anv. på paketet. När dom är klara skölj dom kalla!
- Plocka upp citrongräset ut "såsen".
- Blanda i grönsakerna & bollarna i såsen. Låt allt bli genom var
Lägg upp & strö över koriander.
SMAKLIG MÅLTID!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar