torsdag 3 januari 2013

2012!!! Allt annat än "ännu ett år"...

Här är vårt 2012!!! (klicka på Länkarna så reser ni med mig tillbaka i bloggen) 

Året då ta mej f*n ALLT HÄNDE!!!  Både gott & ONT!!


JANUARI
MARS
  • Day of fun med mannen på smågårde Auktion. Vi gick nuts och ropade in både smått, stort & gott! Sålde hälften av citrontallrikarna förra månaden & är nu på plus-minus-noll! Gäller att skaffa en hobby som lönar sig!  :-D
  • Börjar på mitt "Sommarjobb"!! Shit va märkligt det känns! 34år & sommarjobbar! Men oj va kul, fartfylld & lärorik sommar det blev. 
  • Tillsammans med nyfyndade anoracken så är denna NOA NOA klänningen årets bästa loppis fynd! (Måste nog göra en sådan lista oxå)
  • Det finns liiiiite likheter i livet här på landet & livet som det va i storstadsförorten. Trafikstockning!
  • JOBBAR.... Så från 60 till 20 blogginlägg/månad!  :-D
  • Vi har flyttat till en sjuuuukt vacker plats!!! Kommer nästan för sent till jobbet då jag stannar & fotograferar hela tiden! Hände inte i Sthlm precis. Gotland är galet vackert! Kolla bara in det här!!
  • Tysksamlingen tar fart... Loppar järnet när jag inte jobbar.
  • 3 månader sen flytten! Känner efter & so far so good!
  • Grabbfest & Icona pop! Jag & Anders lekte "livet innan barn" i 24h! Ljuuuvligt enkelt & festligt!
  • Astrid slutade med napp på sin födelsedag 29/11... Tog några dagar....
  • Det va julmarknad här i Stånga & jag fick äran & nöjet att hjälpa till.. Blev en urmysig helg.
  • Julafton firades här hos oss i salen med svärföräldrarna. Och på annadagen kom mamma&pappa + Jocke, Josefine & lilla bäbisen. Tyvärr va Astrid sjuk krupp & sjuuukt förkyld så någon stor familjemiddag blev det inte. För jag drabbades av RS-panik (been there done that & vet hur illa det kan bli) så vi höll oss här. men en timme med fina bäbisen i famnen fick jag och ååååhhh gud det är något speciellt med bäbisar i "familjen". Välkommen till tjejligan fina lilla du..
Men i kulisserna bakom bloggen har December egentligen präglats av en enda sak.  Det började första måndagen i December med ett telefonsamtal från mamma. -Hej, är du hemma?  -ja??? Sätt dig ner Lina. -va? Pappa har varit och röntgat magen.. Han har en tumör i tjocktarmen. Fan va arg jag blev. Sa dom bara det? Kunde dom inte säga mer, Nääääär blir nästa undersökning?  Efter det samtalet låg jag på golvet i en hög & grät medans jag försökte laga potatisbullar&fläsk till barnen. Sen kom Gunilla & stöttade mig den och kommande kvällar tills Anders kom hem (Anders satt ju hjälplös i stockholm när han fick nyheten..) Detta va månaden & året då jag förstod att mina föräldrar inte är odödliga, att dom inte alltid kommer finnas här. Det va en hård insikt! Att den presenterades av herr Cancer va som en käftsmäll m knogjärn (kan jag tänka mig). Vilken jävla chock! CANCER!? Ordet som skickar en rakt ner i helvetet. Detta va också månaden då jag ännu en gång fick bekräftat vilken tajt & skön familj vi är och vilken underbar familj jag fick när jag träffade Anders. Veckan som följde kantades av telefonsamtal till nära & kära. Vi ältade, grät, pratade, tröstade, spekulerade & peppade. Jag har aldrig varit så fruuuktansvärt ARG, RÄDD & FÖRKROSSAD! Nu efter vi landat, lärt oss mer om tjocktarmscancer &  pappa gått igenom flera kompletterande undersökningar & provtagningar vet vi att den satans helvetes jävla skit cancern "bara" sitter i tarmen. Och efter mycket prat, skratt & ännu mer prat&skratt med pappa i mellandagarna så känner jag att det här fixar han. Snart är det operation & högst troligt är han återställd sen.. Det är så jag ser det, det är så det kommer blir. Min pappa kommer bli frisk & leva många år till och bli en dryg gammal gaggig gubbe. Jag accepterar inget annat.
Armbandet hittar du HÄR!!!!

Nyårsafton 2012 va makalöst rolig, glad, festlig & alldeles precis så underbar som jag föreställt mig!! Jag jobbade till 17, stressade hem & lagom till att jag kom ur duschen m turban kom gäster på fördrink. Vi firade på "lokal" här precis brevid där det va 3-rätters. barnbord (17barn), bubbel & fyverkeri kl 00, dans, dans, DAAAANS i bara strumplästen *kastade av skorna, sträckte händerna upp i luften, beställde en grogg, tokdansade & sjöng med i Petra Marklunds  "händerna mot himlen" * till kl 04 då jag bar hem Agnes som somnat precis som många andra barn i i ett hörn. Jag somnade med ett leende, va lycklig jag är här i Stånga & vilka fina, fartiga brudar (och män) vi har till vänner!  :-D  Här vill jag bo!

Så som jag sa.... 2012 va ett år som inte liknat nååågot annat år!!! Resan har varit skumpig, spännande & omtumlande. Drömmar blev sanna då vi flyttade från Sthlm till Gotland, stapplande steg på nytt jobb, längtan efter ett hem har dock färgat hösten väldigt mycket, vi har tänkt om & nog valt rätt väg. Sista tiden har dock färgats mycket av pappas sjukdom. Känns dock fortf konstigt att se honom som sjuk då han är pigg, rastlös & nästan som vanligt.  Det har varit höga berg & djupa dalar!!  Känslorna har verkligen flödat & jag tror/hoppas/vet att jag & vi alla blir starkare av detta. Nu är jag/vi påväg upp ur dalen så..... 2013 börjar stapplande, försiktigt, hoppfullt och med stora planer & drömmar för framtiden. Med siktet inställt på Augusti 2013!
  Ha tålamod med mig här på bloggen. För just nu har jag tunghäfta i fingrarna men jag kommer tillbaka!  I morgon, nästa vecka eller så....

ALLT KOMMER LÖSA SIG...... ALLT KOMMER BLI BRA!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar