onsdag 6 januari 2010

Ord missbruk...

Har surfat runt endelTradera idag, lagt bevakning på lite snygga väskor till mig (som jag aldrig kommer unna mig men ändå) & budat på lite barnkläder till Astrid.
Har egentligen massor kläder från Agnes man kan inte riktigt använda allt.. Asfånigt jag vet men favvoplaggen jag hade till Agnes & använde flitigt till henne känns så konstiga att sätta på Astrid. Dom plaggen är så förknippade m Agnes och dom är ju inte samma personer och dom passa lixom inte till henne bara. Bara kläder jag vet, Måste nog tänka om där. :-) Hör ju själv hur fånigt det låter. "nutcase" jag vet..

Tillbaka till det jag egentligen tänkte tycka lite om... Ang Tradera & ordmissbruk. ASSÅ!! ;-) Orden retro, vintage & shabby chic används i beskrivningen till 90% av alla varor som säljs där.. Retar ihjäl mig på det. Även att "name-droppa" modebloggares namn (tex Kling & Fahrman) i rubriken är pinsamt vanligt. Kanske jag som inte förstår hur man beskriver en vara för att sälja den. Men jag tycker inte att en väggklocka m rosor på från RUSTA är varken vintage el shabby chic.
Och "meandi", "småfolk" & Retro hysterin på barnavd ska vi inte prata om. Tycker inte en rosa mössa i fleece m stjärnor är så retro inte heller en klänning som säljs på Lindex NU, kanske retro-mönstrad men det är en annan sak. Oxå imponerad av hur en använd, tvättad och ibland fläckad tröja kan gå för 150- 200 spänn bara för att det står "meandi" på ettiketten. Kanske jag som är snål el har dålig koll på. Visst tycker jag kläderna är jätte fina men inte till det priset.

Vad kan vi dra för slusats av detta då? Jag börjar nog bli gammal (och gaggig?), jag är snål & jag hade alldeles för lite att göra idag. :-D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar