torsdag 21 januari 2010

Full fart hela dagen.

Börjar bli riktigt stark i nacken min lilla pingla!!Som sagt så blev det snorsugs inköp idag & till min glädje hade dom fått in min reservdel som jag beställt till min bröstpump, en silicon tratt som börjar bli sliten och trött. Så nu kommer den att funka toppen några månader till. :-) Måste säga att min "handjagade" Aventpump är bästa bäbis-inköpet/fyndet jag gjort. Hade lite panik över att lämna Agnes hemma bara för en sådan sak som att åka till affären när hon va liten, tänk om hon skulle bli hungrig.. Va alltid redo att slänga mig in i bilen med brösten före. ;-) Ville testa och se om pumpa & flaska skulle funka. Hittade den på Blocket (alla delar ska/kan ju ändå kokas) för 200 kr. Den användes flitigt till Agnes och även nu till Astrid. För har dom väl tagit flaskan så gäller det att påminna dom typ 1 ggr i veckan så nu pumpar jag varje fredag och så får Anders mata ett mål. Vid 5-6 mån slutade jag pumpa (ville inte ha mer än vad som efterfrågdes) och Agnes fick ersättning istället om inte jag va tillgänglig. Va även ett + att hon kände till flaskan när det va dags att sluta amma och hon fick välling istället. Blev en helt smärtfri övergång. Sen om det berodde på att vi lärt henne (Agnes) flaskan el hennes "enkla" person det får vi veta när Astrid ska sluta amma.. :-)


Vi passade även på att ta en sväng på Coop & förbi några Barn second hand butiker jag fått tips om. Besökte både "Hej&" i Täby kyrkby & "Stor & liten" i Täby C. Där kan man sälja sina gamla bäbis/barnkläder (även leksaker & andra barnprylar) på kommission. Dvs man lämnar in kläderna, dom säljer & så delar man på pengarna. Passa ju bra nu när jag planerar att rensa ur i källaren. Har varken tid eller ork att sitta & sälja på tradera. Och alla pengar in när man är föräldraledig är bra. :-)
Att köpa barnkläder "second hand" är grymt tycker jag. Små barn (Astrid) växer ur kläder från en vecka till en annan. Och stora barn (Agnes) skitar ner & sliter kläderna snabbt, dvs behövs många ombyten om inte tvättmaskinen ska brinna upp. Gjorde ju självklart några fynd idag, allt till Agnes faktiskt. Dom tar inte in så mycker bäbiskläder i stl 50-68 då det inte säljer så bra för att alla får kläder i present alt vill köpa nytt till bäbisen. Lite synd tycker jag, visst vi får endel & jag vill köpa men det spelar ingen roll om det är nytt eller "second hand". Hade gärna sett en större avd på bäbiskläder. Iallafall från 62 & uppåt...

Tröja & Klänning för 40kr/st på "Stor & liten".
Tights & t-shirt från P.O.P för 45kr på "Hej & ".

Idag hade Agnes namnsdag & det måste ju firas lite iaf. Hittade en bok om färger och en bok om två grisar som hette Vill & Vill INTE! Passande tyckte jag till lilla fröken Trots! :-) Köpte även jätte fin Hello Kitty väska i plåt m godis i. Godiset tänkte jag äta upp då Agnes inte äter godis än men det gick inte att äta, RIKTIG SKIT!! Hur kan man sälja/ge sådant godis till barn? Något konstigt skumgodis som smakad något oidentifierbart lite kemiskt frukt sött äckligt bläää!!!Jag kunde betalt 39,90 för väska utan godis. Godiset åkte i soporna..

Älskar nostalgi. Just nu säljer COOP gamla Yes-flaskan!! I like!

Och när man ändå håller på & bränner barnbidaget ;-) så varför inte lyxa till m "finbröd" från Favvo bageriet!!

När jag hämtat/lyckats locka hem Agnes från dagis under ackompanjemang av en illvrålandes ashungrig & varm Astrid fick jag panik packa in matkassarna & barn i hallen för att sen rusa upp & byta bajsblöja och äntligen amma lilla Astrid. Varför blir det alltid så?? Lyckades iaf dra igång Kalopsen så att den fick några timmar på spisen innan det va middagsdags...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar