fredag 15 januari 2010

Härlig långhelg i södern...

Det är så skönt att komma hem till föräldrarna. Det är som borta men ändå hemma. Dvs man är avslappnad som hemma men alla måsten som man har i sitt hem finns inte. Så man lyckas faktiskt slappa & löka runt utan dåligt samvete för allt man borde göra. Det kan va skönt ibland.
Just nu är Agnes m mormor & matar fåglarna vid ån. Anders sover & Astrid ligger här i sittern på golvet och flinar i sömnen. Och jag sitter i pyjamas & dricker kaffe. Ahhhh. :-) Lagom ansträngande.
Enda plan jag har idag är att åka till Åkessons Antik och se om jag kan fynda något.
Igår va jag på bikupan. Hittade bla en jätte fin gammal kökshandduk & fick nöjet att höra 3 äldre damer skvallra om det senaste här i byn. Va tvungen att bita mig i läppen för att inte börja fnissa.
Det va bland annat det där skvallret som fick mig att flytta men oxå det jag kan sakna lite nu. Gillar känslan av att alla känner alla & har "koll" på varann. Samtidigt kan det bli för mycket av det oxå, speciellt när man är ung. Som när jag va arbetslös i 2-3 månader efter skolan 1999 och fick börja på Ams "Datortek". Nästan direkt fick jag nog och insåg att jag måste söka jobb i någon större stad, för här fanns ingenting. 1 vecka senare hade jag fixat jobb & bostad (på en soffa) i Stockholm och packade väskan. Då va där en dam där som blev jätte sur och tyckte att jag svek bygden och att det vad sånna som jag som "dödade" småstaden. :-)
Älskar mina hemtrakter men det är i Stockholm vi har vårat liv nu..

Nu kom mamma hem med fika så nu blir det lite kaffe till... :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar