onsdag 27 januari 2010

2 barn...

Är Underbart, mysigt, asjobbigt, super roligt, helt upp&ner, in&ut och bak&fram. Har verkligen gått in 2-barns väggen. Smekmånaderna är över. Agnes är fortf rätt tålmodig m att Astrid skriker men inte som innan. Att ha en liten magknips/missnöjd bäbis & en trotsig & uppmärksamhetstörstande 2åring är inte "en bit kaka". Och det gör så ont att inte kunna tillfredsställa båda 2 när jag är ensam, värst är det när Anders jobbar kväll. För sätter jag mig på stolen hos Agnes och tittar när hon leker med LEGO så vaknar Astrid som inte vill NÅGOT annat än att ligga i famnen och bli promenerad/vaggad runt i huset kvällstid, stannar man i en enda minut vaknar hon & skriker direkt!
Men som vi upprepar hela tiden för varann... DET GÅR ÖVER... Och jag tror jag kan klara någon månad till utan att bli heeelt tokig. Man fixar ju det ändå trots allt, på något konstigt sätt står man ut & tar en dag i taget. Och vad jag vet så är 2 år mellan barnen väldigt vanligt & dårhusen är inte fyllda med 2-barnsföräldrar som står & vaggar hålögt i ett hörn. Så jag hamnar nog inte där heller även om det känns så när det är som värst! ;-)

Det konstiga är hur man glömmer från dag till dag. Kaoset som va igår känns idag rätt långt bort & man tänker att det va väl ändå inte så farligt, Hon skrek ju inte hela dagen, Det finns dom som har det värre, det går snart över, Och ikväll blir kanske inte lika illa. Det är väl kanske därför man överlever/står ut.
Det är lite som med förlossningvärkarna. Man glömmer den sista man hade rätt snabbt, laddar för nästa men orkar inte se inte bortom den. När man är mitt uppe i den vill man gå hem, ta in EDA:n och dö på samma gång. Fast direkt efteråt så tänker man att en till fixar jag och så laddar man om..... osv osv.

På torsdag är det dags för BVC läkarbesök, 2 månaderskoll! :-) Stora tjejen! Kanske att man kan bolla lite magknips ideer då. Har testat att byta vanlig mjölk i kaffet, frukost oboyn & gröten till laktosfri. Inbillar mig att det blir bättre, för i förgår & igår morse drack jag vanlig mjölk och då har hon gråtit mer dom 2 dagarna tycker jag. Är tillbaka på laktosfri igen så får vi ser hur idag blir. Men nyss läste jag i en gammal föräldratidning att komjölksgrejen är en MYT!! och att det sällan hjälper att ta bort det ur kosten! WHAT?? Och BVC-tanten säger att OM man ska ta bort laktosen så är det ALLT eller inget för annars så märks ingen skillnad. Varför säger ALLA olika, blir ju snurrig Hum!!? Kanske att jag ska skita i vad BVC & tidningar säger och köra på Mamma-magkänsla & sunt förnuft tekniken istället dvs plocka russina ur "tips & råd kakan" och göra på mitt egna sätt, brukar faktiskt funka bäst.

Nu ska jag laga kvällens middagen. På så sätt är det en boll mindre att hålla i luften ikväll.

3 kommentarer:

 1. Hej Lina!
  Har ni en bärsjal?? Den hjälpte oss jättemycket när Anton var liten och ville vara nära jämt. I den kunde han ligga och sova gott i timmar under tiden som vi pulade i köket, fixade i trädgården, slöade i soffan etc. Jag vet ju inte alls vad det innebär att ha två barn, men jag kan tänka mig att den skulle kunna underlätta så att man har händerna fria att leka med det äldre när det yngre sover i sjalen. Kolla på www.looma.se, finns även begagnade att hitta på tradera eller blocket. Kram från Mia

  SvaraRadera
 2. :-) Har trikåsjal, ringsjal & bärsele. Om och när det väl funkar är det oftast bara korta stunder. tyvärr! men tack för tipset!! Trikåsjalen funkade iofs toppen när hon va några veckor. då sov hon gott i den men har nu ändrat sig på den punkten...... :-)

  SvaraRadera
 3. Attans! :-) Såg förresten att jag skrev "när Anton var liten"... som om han vore jättestor nu.... men det känns lite så faktiskt. minsta bebisstadiet är passerat och jag börjar få en smula ångest över att den här härliga tiden snart är över - redan! :-(

  SvaraRadera