söndag 3 januari 2010

Det här med sk "mammalyx"...

Jag är en "sådandär" mamma som inte kan "bara vara mamma" dvs föda barn och lämna sitt gamla jag och alla dom behov, drömmar & intressen man har på BB för att hämta upp dom efter sisådär 5-6 år. Trots att jag fått 2 barn finns mitt gamla jag kvar. Jag är alltså både jag & mamma. Och det där jag:et behöver vara bara jag ibland. (blev det rörigt nu?) Annars blir jag tokig. Kalla det "dålig mamma" om ni vill. Men jag vet att det gör mig till en bättre mamma när jag tar ett "brejk" ibland. Inte för att som vissa gärna insinuerar att jag inte älskar mina underbara barn utan för att jag inte bytte personlighet på BB. Och det räcker ju om jag är 50% mamma för dom har ju en pappa oxå som mer än gärna täcker upp dom andra 50%. av föräldraskapet ;-D

Vad är då ett "brejk", "lufthål", "mammalyx", "egentid" eller vad ni vill kalla det? För mig är det väldigt lätt, har inga höga krav. 2-3 timmar på egen hand bara. Antingen på coop/ICA, Shoppa lite i Täby C eller ta en öl eller två med min syster & co inne i stan (snart dags).
Idag "mammalyxade" jag. Blev Täby C varianten. Ammade Astrid full och pumpad ut en flaska (Anders livlina). Tog bilen mot Täby. Men stopp inte för snabbt, halva lyxen är själva bilresan. Jag åker inom Mc donalds & köper en mellan kaffe med kall mjölk sen skruvar jag upp radion sjukt högt & sittdansar och sjunger alldeles för falskt hela vägen. Idag va en bra radio dag som bjöd på två topplåtar "Grace kelly"-Mika & "Vivalavida"-Darin. Väl i Täby C med mina "årets julklappar" (presentkort) brännandes i väskan betade jag av favvo butikerna. Kom ut med ett fint nattlinne/underklänning, en randig omlottklänning, en rutig kjol & en stooor tunn hemma sunk tröja. Toppen att ha hittat lite nytt att ha till mina tights fram till jag kommer i mina gamla kläder igen. Och bäst av allt jag har pengar kvar på mina p-kort. Vägrar mamma Jeansen.
Orkar inte "modeblogga" ;-) tro mig det är snyggt & i stl 36.. nääääh nu ljög jag . Men allt va på REA iaf. I like!

När jag kom hem kom mina kusiner och respektive på besök. Kul att få presentera Astrid för dom äntligen. Astrid fick en jättefin filt & en nalle. Tack snälla fina. Vi avnjöt kaffe & gammal hederlig "fruktsallad på burk" m glass & grädde. Underskattat.
Imorgon börjar en ny vecka. Hoppas vi får tillbaka "min" bil då så att jag och barnen kan ta oss. Vore ju trevligt att kunna fika hos Janet & rasta Agnes. Och på Torsdag är det dags för dagis igen. Kul för Agnes att träffa sina kompisar igen & kul för Astrid att få mammas fulla uppmärksamhet i några timmar.

Vet inte om det bara va tur eller om vi ÄNTLIGEN hittat en napp som passar madame. Isf är hon en finsmakare för detta är Tommee Tippee nappar 2 st för 80kr!! Well well funkar det så är jag villig att betala det.

Såhär glada blir vi alla 3 när pappa kommer hem från jobbet!!!!

Blir lite färre inlägg nu för tiden precis som jag befarat. Men snart är vi tillbaka i vardagsrullen m Agnes på dagis och jag kanske kan få loss lite mer dator tid medans Astrid sover. Håll ut! ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar