söndag 27 juni 2010

Midsommar...

Vi hade en härlig midsommar afton. Dagen tillbringade vi ute på Grinda i skärgården. När vi skulle åka ut kom Jocke, Josefine & co från stan med en båt. Den fick vi inte hoppa på. FULL! Sen kom en liten en men den körde igen och tur va väl det för sen kom underbart fin Blidösund. Gammal fin ångbåt och när man steg (frustande bar vagnen på en sne ostadig landgång, livrädd för att tappa Astrid i havet) ombord slog doften av tjära emot en. I love den lukten. Mysig båtresa ut alltså. Det va hur härlig som helst där ute, lite för varmt för min smak men vi hängde ändå mest i skuggan jag & Astrid. Till lunch blev det en gravaxtallrik m pepparotkräm & en lite mellis på bryggrestaurangen. Har inte varit så mycket i Stockholms skärgård. Hoppas det blir mer, för det är faktiskt väldigt vackert där ute, dock inte lika vackert som på "framsidan" (inget slår dom vackra karga västkustklipporna). Men det är väldigt lummigt och fint.
Mina fina tre!!!
När det va dags att åka hemåt gick vi lite tidigare till hamnen där vi skulle ta båten tillbaka till Vaxholm. När vi kom ner hade båda (borde kanske köpt en lott) barnen somnat så jag & Anders delade en ljummen Calsberg Hof på en bänk, tittade på folk & bara pratade. Det va nog dagens mysigaste stund.
Fin dag alltså med familjen, Jocke, Josefine & Anders kusin m Sambo....
Väl tillbaka i land blev vi upphämtade av kvällens middagssällskap. Vi åkte hem till oss och grillade & umgicks resten av kvällen. Monika hade med godaste Gubbröran ever! MUMS!!! Blev väldigt trevligt. Kl 24:00 slog jag huvudet i kudden & somnade gott. Lite lätt svedd i huden & solfebrig. :-)

Men viktigas av allt va att lilla Astrid körde premiär på "aktiv ålning" därute på Grinda i skuggan på vår filt. Kommer jag nog aldrig glömma. Vackert 1:a gången minne.

1 kommentar:

  1. Härliga lilla familjen.....Kram mamma o pappa

    SvaraRadera