torsdag 10 maj 2012

Köttbulls-fabriken!!

Metoden att koka köttbullarna är grym. Efterhand som man rullar lägger man bullarna i kokande vatten när dom flyter upp är dom "klara" sen är det bara att steka.. Rulla, koka, steka.... På löpande band. 

Liiite stökigt men det flöt på smidigt....

Dom kokta köttbullarna ser inte så aptitliga ut..
Men slutresultatet blev toppen. har man 500g blandfärs & 500g nötfärs blir dom härligt saftiga oxå.

2 kommentarer:

 1. Men så smart att koka köttbullarna, dem håller ihop lite bättre då va?
  Vad roligt att jag hittade till din blogg, hittade den genom Amanda Schulmans blogg, läste att du var gotlänning. Hoppas du trivs här, det är en ö utan dess like! Kramar från en gotlänning :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej va kul att du hittat hit. Ja det är en härlig & avslappnad ö, tror absolut vi kommer trivas här. Så härligt med närhet till naturen & min mans föräldrar.
   Ja köttbullsknepet är toppen hittade det nyss på nätet.. detta va 2.a gången. bara att slänga dom i pannan sen & skaka den då & då istället för att stå & vända. Mina köppbullar va alltid 4-5 kantiga förrut Det jag lärde mig till denna 2.a gång va att mixa/riva löken & gärna ta ett extra ägg dvs ca 3st på 1kg färs så håller det ihop ännu lite bättre & det gör verkligen inget om dom får ligga lite längre i kokvattnet så dom inte kollapsar om dom får vänta ett tag på stekningen, har man fläskfärs blir dom ändå inte torra trots att dom blir genom kokta..

   MVH//Lina

   Radera