tisdag 12 oktober 2010

Jag kan inte låta bli...

.. att bli uppriktigt förbannad & nästan lite frustrerad. (är ofta rätt duktig på att skaka av mig och inte ödsla energi på jobbrelaterade irritationsobjekt men vissa grejer går inte att skaka av.) Över vad? Jo........

Visst är det bara en liten del av våra kunder som beter sig så men det är för mig så häpnandsväckande att det blir att man inte kan missa/ignorera det!!!

Jag undrar helt enkelt hur endel människor är funtade. Jag skojar inte när jag säger att detta & liknade saker händer 10-20 ggr varje dag, Vad jag SER!!

Kund köper cigg. Börjar desperat riva av plasten redan i kassan & på vägen ut släpper man skräpet på golvet alt på marken utanför dörren....

Kund hoppar in i bilen. Tar tex den tomma kaffe koppen i hållare , tomma godis påsen eller läsa tidningen & slänger på marken, stänger dörren och åker.

Kund får kvitto, tittar snabbt, knycklar ihop & slänger på golvet alt "Godis bordet" på väg ut, här brukar även ciggplasten hamna.

Sen finns det dom som försöker slänga skräp på sin plats men missar, uppmärksammar detta, tvekar , gör nästan ansatts till att plocka upp men går vidare. Alternativt lägger det uppe på soptunnan och inte i..

Finns även dom som verkligen råka tappa något på marken men är för lata för att plocka upp det igen om det inte va något viktigt.

Det är iofs bla mitt jobb att hålla rent på min arbetsplats och det gör jag så gärna men när man tänker på att det högst troligt inte bara är där som folk gör såhär utan på stan, i parker & i naturen (hittar inte bara svamp) så bli jag lite ledsen...

Jag är inte själv jätte duktig på sopsortering & dyl (sorterar iaf glas & papper) men att slänga skräp i en papperskorg är en självklarhet. Hur kan något så enkelt inte vara självklart för ALLA??

2 kommentarer:

  1. När ni var små lärde vi er "HÅLL SVERIGE RENT" som var en kamanj mot att kasta skräp i naturen/Mamma

    SvaraRadera
  2. Tänkte ha det som rubrik först... :-D
    Lovar att föra det "tänket" vidare till mina barn. Hoppas det fäster lika bra hos dom.

    SvaraRadera