måndag 4 oktober 2010

Göra allt "bättre" m 2:an... Inte vi!

Med Agnes va jag sååå noga med att hon INTE skulle somna med vällingen. För det hade man ju läst att om dom då vaknar på natten kan dom sällan somna om utan just välling.... Och Agnes sov faktiskt nästan alltid hela nätter från 8-9 månader.... Åt ALDRIG på natten annat än när hon va sjuk.

Hur kunde jag glömma detta????

Astrid somnar (inte längre men har gjort det sen i somras) i sin säng m flaskan. En "quick fix" som blev rutin.. Jag klagade på bvc förra veckan över att hon åt på natten (23 & 03 ) Då frågade bvc-doktorn om hon somade m flaskan.. Jaaaaa... Hon berättade för mig (det jag visste m Agnes) att dom då oftast behöver ny välling för att somna om om dom vaknar, istf att det räcker med att stoppa om och peta in tappad napp.. Och plötsligt blir att solklart.. Jag blir högröd & börjar stamma att: -ja det låter ju logiskt. Och så börjar jag ursäkta mig och berätta att vi inte gjorde så m ettan & att det är ju körigt m 2 barn, blir lätt nödlösningar och osv osv...

Så nu går Astrid på avvänjning. Hon dricker sin välling i soffan och somnar sen "själv" (speldosan ska gå några varv & Anders sitter på stolen brevid) i sängen. Och när hon vaknar på nätterna så är det väldigt sällan vi behöver ta till flaskan så om någon månad borde vi närma oss "hela nätter"... Lääängtar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar