lördag 4 december 2010

Julbord, sos alarm & underbara syskon...

Senaste dygnet har varit liiiite kaos. När jag väl kom iväg på julbordet igår va det JÄTTE trevligt. Och barnen va snälla mot min syster & hennes sambo här hemma. Vid 23 passerade Anders gamla stan m sin kollega & plockad upp mig.
Va väl i säng vid 00:30 och då tog det inte lång stund innan jag somnade. Kl 03 är jag uppe och ger Astrid välling. Kl 03:40 vaknar jag IGEN av att Agnes hostar & är ledsen. Hämtar in henne till oss. Hon hostar mer & mer och när jag vaknar till inser jag att hostan låter annorlunda. Skällande lixom. Astrid vaknar & skriker, Anders sover Håååårt!
Går ner med Agnes som börjar få problem att andas oxå... Hon hostar, kämpar med andningen och är super hes. Anar krupp, läser lite snabbt i barnsjukdomsboken och ringer vårdguiden. Där är det 6 i kö. Agnes blir ännu lite sämre så jag lägger på och ringer faktiskt SOS alarm (för 1.a gången i mitt liv). Dom skickar en ambulans. Försöker ha Agnes i friska luften vid fönstret men hon fryser så.. Hon kryper upp hos Anders i soffan ist. Medans jag springer runt och klär på mig & packar lite.. Efter ett tag kommer äntligen ambulansen. Underbara människor!! Agnes är liiite bättre, syresättningen på 100 men dom beslutar att ta med henne in henne ändå. Så kl halv fem åker en lite små lullig Anders ambulans med Agnes till KS. Vi här hemma somnar om tillslut.
Kl 8 är dom klara där inne. Och vill hem. Samtidigt känner jag att jag inte är körbar på någon timme eller 2 än. Då ställer underbara Jocke upp på att hämta och KÖRA dom ända ut hit och påvägen hem igen tog han med barnvakterna Maja & Joel in till stan!!!


TACK UNDERBARA NI!!
Så nu försöker vi ta igen natten här. Anders sover och jag & barnen ligger i soffan & slappar. Ikväll blir det soffan & tacomiddag.

2 kommentarer:

  1. Tur att allt slutade väl!

    SvaraRadera
  2. Men gud vilken natt! Vilken tur att ni inte drack mer tänker jag!

    Usch, stackars Agnes och er! Har hon astma eller nåt? Vad läskigt det måste ha varit, skönt att det gick bra allting!!

    Kram

    SvaraRadera