tisdag 30 augusti 2011

Älg-chili...




Kryddburken har det bästa chili receptet.. Hade endel älgkött i frysen så jag tänkte att jag gör chili-långkok på lite av det.. Så nu ligger 1kg älg & pluttrar med ale, bacon, mutti-tomater, paprika, chili med mer...




Agnes gillar att hjälpa till i köket. Hon hackade/åt paprika, hällde i krosstomater & ALE i grytan. Hon smakade både på chilin (-vill ha lite vatten nu mamma), pressad vitlök (-Det va oxå lite starkt), gul lök (-lite så starkt, men gott) & på ALE:en (-Det va gott!) Det är märkligt att denna tjejen som inte äter mer än en musportion vid matbordet älskar att äta & smaka på ALLT under matlagningen...

Däremot va det en bit på 1,4 kg kvar på den fransyskan som jag tinade så nu googlar jag runt & funderar på att göra någon gott av den.. frågan är när?? Kanske jag ska slänga in den innan jag går till jobbet imorgon?? Fast då missar ju jag middagen. Kanske på Torsdag då?? Älg i grytbitar m en flaska vin, lök & lite morötter i gutjärnsgrytan på 80grader i 9timmar.. Lutar åt att det blir gryta iaf. Jag älskar gryta men Anders gillar nog stek lite mer.. Men stek blir inte så bra att storkoka & frysa in heller...



Precis när allt hällts i grytan ser & luktar det inte så smaskigt. Snarare som något man sköljer ner i vasken när man plockar ihop disken efter en trevlig middag. Lite kött, lite öl & lite grönsaker.. Men 5timmar på låg värme i en gutjärnsgryta gör susen så ikväll blir det smaskig chili-middag!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar