onsdag 31 augusti 2011

Hemsk natt!!

Varning!! Super ärligt & pinsamt! Men, precis så här hysterisk kan jag blir.... Tur att jag har min trygga klippa till man som vet hur slipstenen (jag) ska dras......Vi börjar kl 20:30 igår kväll.. Jag, Anders & Agnes äter blandsvamp-macka & kollar Robinson. Agnes gillade svampen vilket impar på mig. Svamp som både förvälldes & sen stektes m lök i 10-15 min, va så blöt då det regnat endel. Mumsigt värre!!

Spolar raskt framåt till 01:30 när Anders typ knuffar på mig & skriker "Lyft henne ur sängen" samtidigt hör jag Agnes som försöker men kan inte kräkas.... Upp ur sängen & in på Toa. Där tar Anders över & jag börjar göra det jag gör bäst: Oroa mig & fixa "kräksäker säng" (lägger ut filt & ställer en bytta brevid.) Astrid vaknar & skriker. Välling & snorsugning, upptäcker att hon fått feber igen, somar snällt igen.... Pratar lite med Anders, jag får kräk-panik (liiite av en emetofob) och går som alltid o sätter mig nere i soffan. Men inatt kunde jag inte släppa det, kan inte kolla på film, kollar på någon Gång tävling från Japan el Kina (shit va läskiga benen ser ut när dom "gångar")....


Och så gör jag det som jag gör bäst! OROAR IHJÄL MIG:Hon har inte varit på dagis sen fredag, kan INTE vara influensa!! Börjar tänka: är det svampen?? Mår inte jag lite risigt oxå,,,,,, men va fan jag KAN det där med svamp, finns inte en chans att jag plockat något giftigt!! hade den kanske några dåliga bakterier på sig, men va fasen jag kokte den ju i en halv evighet....Och vi mår ju bra!! Har hon ätit något annat skit när vi va ute innan idag?? Eller är det fästingen som jag plockade i hennes nacke som gett henne tbe, ebola el va fan det heter???

Tillslut går jag upp & vill älta lite med Anders som har släckt och vill sova.. Agnes vaknar & kräks igen, denna gången med bättre resultat. Svampen är uppe.....

Jag blir nästan hysterisk & slutar med att jag ringer sjukvårdsupplysningen & ältar istället!!

TACK FÖR ATT NI FINNS VÅRDGUIDEN!!!!

Efter det lugnande samtalet går jag upp & pratar m Anders & klappar om Agnes.. Går ner & kollar en riktig B-rulle något man inte behöver tänka så mycket till, kört att kunna hänga med i något djupare när man oroa sig lite samtidigt! Ser hela filmen, somnar inte.


Men börjar lugna ner mig. Sätter på inspelat "Sveries historia" och kl 05 kollar jag på klockan sista gången...

Kl 07 ringer klockan.............

Men på något sätt har jag ändå varit as-speedad & uppåt på jobbet. Men av erfarenhet vet jag att det är dag 2 sömnbristen hoppar upp & slår en. Så imorgon blir inte så kul...

Agnes mådde bra när hon vaknade & har inte kräkts mer.. Måste vara att svampen va för svårsmält för hennes lilla mage!!

Så nu har jag "klätt av mig naken".. Nu MÅSTE någon annan mamma därute erkänna att dom iaf är nästan likadana!! Eller är jag ensam om att vara så nojjig!?

1 kommentar:

  1. Stackare! Vad jobbigt det måste vara att känna så starkt! Jag gillar inte spyor och blir också lite lätt hypokondrisk. Men jag torkar upp, tröstar och SOMNAR OM! Men innan jag somnar ber jag lite till hälsoguden och hoppas innerligt att det ska vara något tillfälligt och inte magsjuka som däckar hela familjen.
    Så lite nojjig är du nog om man frågar mig =) Men det finns en bok som heter "oron som gör oss till bättre föräldrar", och det ligger väl kanske något i det?!

    SvaraRadera