fredag 21 oktober 2011

Kalaset under kontroll!!!

Har pysslat, plockat & bakat i några timmar nu & Anders har städat. Nu är allt som går att förbereda klart!! Ballonger är blåsta, godispåsar klara & dom kalljästa kanelbullarna står i kylskåpet. Imorgon är det bara att plocka ut, jäsa lite extra om det behövs & sen in i ugnen.... Ni hittar receptet HÄR!! (fast jag har gjort 50/50 kanel & vaniljfyllning + att jag gjort knutar istf bullar. Tycker "knutarna" blir saftigare.) Hoppas det här lyckas för isf är det ju ULTIMATA kalas receptet. Tänk att kunna förbereda innan kalasdagen & ändå ha nybakta bullar.. Imorgon ska det "bara" fixas tårtor (köpebottnar, marsan, jordgubbsmos, färdig kavlade marcipan lock & tårtbild som smälter "in i tårtan") & plockas fram resten.. Och i värsta fall ska vi dra & köpa bullar om mina misslyckas... Idag på jobbet trodde jag dock ALDRIG att detta skulle gå vägen... Små febrig m DUNKANDE huvudvärk. Till på köpet ett munsår som blödde stup i kvarten.. Läckert.. Fick gå hem tillslut.. :-( Hann hem för att få 1-1½h i halvdvala i soffan innan barnen kom hem. Det räddade nog allt. Så ikväll har jag iaf känt mig 95%:ig.. Måste nog bara varit stressen, sömnbristen & en smygande förkylning (som faktiskt verkar backa ikväll, tack vare esberitox) som knäckte mig idag.. Haaaatar att behöva gå hem från jobbet, speciellt som mina kollegor fick jobba extra för att täcka upp mitt pass! TACK underbara ni!



Detta är premiär för större kalas & kalas m dagis kompisar. Vi har ansett att hon varit för lite innan för annat än 1-2 kompisar & släkten. Har lixom räckt så.. Hon har inte frågat efter det & inte brytt sig mer utan varit glad för paketen, några ballonger & lek m Roddan. (Däremot ska vi inte prata om hennes 2års kalas som jag fortf har djup ångest över. Ska berätta i dagarna!!) Men senaste ½ året har det pratats om kalas iom att hon varit på dagiskompisars under våren. Så häromdagen innan 4års kollen så va vi & handlade lite grejer och hon är verkligen jätte pepp inför morgondagen!! Min stora tjej!




Nu ska jag krypa ner & ladda om batterierna för imorgon blir det kalas......

1 kommentar:

  1. Men jösses, så väl som ni förberett det, och ändå hållit det på en lagom nivå tycker jag, så kan det ju inte bli annat än succé! Bara tummen ner för stackars mamman som stressar så... Lycka till imorgon!

    SvaraRadera