torsdag 9 februari 2012

Egoistisk & lat....

Jag kan tycka att människan ibland kan vara otroligt ego & lat. Ser det varje dag i mitt jobb & ute i samhället. Finns säkert massa som inte är det men man har ju en förmåga att ibland se det som upprör en istället för det positiva. Och ibland inte kunna skaka av det! Så blev det idag.. Ingen stor sak men ack så irriterande. Feg som jag är sa jag såklart ingenting...
DET HÄR MED FAMILJEPARKERINGAR!!
I mina ögon är en familjeparkering till för en eller flera vuxna MED ett eller flera SMÅ barn med i bilen. Att dom finns nära vagnarna för att man smidigt ska kunna lämna barnen i bilen medans man lämnar/hämtar vagnen för slippa ha barnen gåendes bland bilarna. Men OXÅ för att minska risken för dörruppslag på grannbilen då man försöker lyfta ut babyskydd eller barn. Därför är dessa platser lite bredare..
Därför blir jag OTROLIGT irriterad när kvinna UTAN barn parkerar på familje-platsen brevid mig. I bilen har hon dock en bilkudde (dvs att barnet som inte är med är typ 5-6år)! Att ha en bilkudde i bilen tycker jag inte ger henne rätt att parkera på platsen. Och nej hon hade inte bråttom utan ställde sig i godan ro & tog en cigg innan hon gick in i centrum. Hon va bara LAT & EGOISTISK! Hon tänkte nog inte ens själv på hur illa det såg ut... För hon tänkte BARA på sig själv & på att slippa gå 5-10meter extra.
Jag ser det även på jobbet hela tiden. Ibland när man öppnar en ny kassa så verkligen SLÄNGER sig siste man i kön för att hinna först och ibland kommer det någon annan springande från andra hållet, vet inte om man ska skratta eller gråta åt spektaklet. Har man Såååå bråttom kanske man inte ska stanna för att köpa cigg, godis eller tidningen just då.. Folk parkera oxå precis vid ingången, så nära det bara går för att slippa gå några extra meter.. Inte konstigt att svensken bara blir fetare & fetare.
FET, LAT & EGOISTISK!! Rätt tragiskt!
Jag ska inte hymla. Ibland kan jag oxå gå i min egen värld. Stanna upp mitt i en gång i butiken så att folk får vända alt trycka sig förbi. Köra ett extra varv i P-huset för att hitta en parkering så näääära som möjligt. Men jag försöker oftast tänka på att behandla andra så som jag själv vill bli behandlad.
Jag lovar det känns bättre att göra något så enkelt som att riva av en extra fruktpåse till personen som står & väntar på dig när du hämtar påse än att lyckas knipa en bättre plats i kassan som nyss öppnade..

1 kommentar:

  1. Fast det gäller inte er stressade pappa när han hämtar posten på Maxi kl 9 eller???/Mamma

    SvaraRadera