onsdag 10 februari 2010

Lina "talar ut" om kräkfobi... ;-)

Jag tål verkligen inte när folk kräks & jag erkänner att det gäller även mina nära & kära inkl mina älskade barn. Borrar in fingrarna i öronen & springer i motsatt riktning. Det är Anders som får ta allt sådant. Iofs så har jag inga probs m ammningskräk el att Agnes va kräkbäbis till 8 mån. Tur är väl det men huuu för all annan kräk!!!

VaKs barnakut härom natten och det knöt sig i magen när jag såg dom där vita påsarna som hänger i ett ställ på väggen. Jag satt & verkligen sur blängde (i smyg) på alla stackars barn & föräldrar som tog påsar. "Komma hit m barn som kräks, oansvarigt, smittar ner heeeela väntrummet USCH!" Va säkert pga hosta & hjärnskakning som dom skulle riskera att kräkas men i min hjärna va det smittsam kräksjuka. Kunde nästan se dom små äckliga bacillerna sväva runt i rummet. Kändes som om det kryllade av dom på dom röda galonsofforna. Och när Astrid bajsade fick jag panik. ville INTE gå in på dom kräksjukehärdarna till toaletter. Jag som aldrig är speciellt bacillrädd stängde av kranen m armbågen & spritade mig frenetiskt.. Fanns nog inte en enda bacill där för vi är friska fortfarande. *peppar peppar* Nu väntar jag bara på att det ska gå på dagis. Huuu! Kommer nog överväga att hålla Agnes hemma då.
När Agnes kräktes för 1:a gången (sjukligt) i julas så isolerade jag henne & Anders på uppevåningen och trappan fick funka som sluss. Va först flera timmar efter sista kräken som jag godkände tillträde till resten av huset. :-)Mest för Astrids skull, hon va så lite då men jag ska ju erkänna att jag trivdes bäst så oxå.

Jag använder mig av egna påhittade knep för att jag inte ska nojja ihjäl mig. Ger inte bara Astrid semperdroppar utan även Agnes, då jag inbillar mig att dom "Goda" magbacillerna alltid vinner över dom "onda". Senast igår när Agnes inte ville äta middag fick hon en sked m droppar. Agnes (och självklart jag oxå) får gärna ett stooort glas proviva när vi varit på lekiz. Och jag har en stoor påse vitpepparkorn till mig i skåpet, redan tagit vid 2-3 tilfällen. Har en placeboeffekt som funkat hittills..

Snälla snälla kan det inte bli vår nu så att alla dessa smittor minskar.

Knäppt, pinsamt hysteiskt & tabu jag vet.. Men jag bjuder på det.. :-D

1 kommentar:

  1. känns osm om jag kommer att vara exakt likadan så d så;D

    SvaraRadera