torsdag 29 november 2012

Träffade en ängel idag!

Jag & Astrid gick före Anders&Agnes ner till Åhlens idag när vi va i Visby. Astrid som sprungit massor på Lindex började hosta. Jag bar henne för att hon skulle varva ner. Hon hostade & hostade, värre & värre tills hon tillslut hostade/kräktes upp slem som jag fångade upp i min hand. Där står jag ensam med en illröd hysteriskt hostandes liten skrutt mitt bland folk med ena handen full med slem/kräks.. Jag sätter mig ner på golvet med henne, hör någon gå förbi och säger "Fyyy fan va vidrigt".... Jag försöker lugna hostandes Astrid, funderar på hur jag ska ringa Anders med handen full m slem.
Då kommer hon!! Småbarnsmamman med empati & hjärtat på rätt plats. Hon undrar om jag behöver hjälp. Jag ber om papper, hon kommer snabbt tillbaka med papper & en påse. Jag berättar att det är pga hostan hon kräks medans jag torkar av handen & hon säger att hon förstått det. Hon berättar att hon själv har astmatiska barn och erbjuder sig att hämta sina barns astmaspray i bilen.... Jag tackar ja! När hon är i bilen kommer Anders som jag lyckats ringa när jag blivit av med slemmet..
Hon kommer tillbaka med våtservetter & "Aeromir" sen hjälper hon Astrid som nu sitter i Anders famn att ta medicinen (vi har en inhalator som man sprayar in i detta va bara själva sprayen) !!

Som jag alltid sagt: Det finns en speciellt plats i helvetet för kvinnor speciellt mammor som inte hjälper varann i dom där svåra & stökiga situationerna!! Att fnysa, skaka på huvudet & titta nervärderande på andra mammor är alltför vanligt!!

Denna okända kvinnan som hjälpte oss & Astrid hamnar absolut inte där!! Visste inte vad mer jag skulle säga utan sa bara tack om & om igen...





1 kommentar:

  1. Jag reagerade starkt på att någon gått förbi och kläckt en spydig kommentar. Vad är det med människor och medkänsla och hjälpsamhet. Och underbart att den andra kvinnan kom till undsättning <3 det värmer i hjärtat. Ha en fin fredag. Och grattis till din lilla tjej :)
    Kram

    SvaraRadera