fredag 13 maj 2011

London nostalgi...

Idag på jobbet när jag laddade bake off plåtar satte jag på lite musik i mobilen och jag lyssnade på denna låten för första gången på mycket länge.




Slungades genast tillbaka till London 2002. Min syster Maja & vår kusin Johanna bodde i en liiiiten men supermysig lägenhet ½ trappa ner i Tufnell park. Jag va där i några dagar eller 1 vecka och det va helt underbara dagar, kanske bästa semesterminnet någonsin (förutom Thailand då).

Vet inte om vi lyssnade mycket på "The Beautiful south" dom dagarna jag va där eller om det är jag som satt ihop låten med minnet. Men vilka UNDERBARA dagar vi hade. Vi va på den kontroversiella men väldigt fascinerande utställningen "Bodies" (ja den med konserverade lik i genomskärning & "skalade"),Vi hängde i Camden (där tjejerna jobbade), besökte en gammal kyrka ombyggd till pub där vi åt fish and chips, hängde på deras stammis pub "mixan" The good mixer (rätta mig om jag har fel Maja)där vi drack pints & spelade biljard, jag strosade runt i timmar i mataffärerna(älskar mataffärer utomlands), va ute & svirade bla vid Picadilly cirkus & satt och "fyllekäkade" på en dubbeldäckare, jag åt Halloumi för första gången, satt i deras stora fönster och läste i solen & shoppade lite men klokt. Så klokt att det är plagg jag fortfarande använder 9 år senare. (gick inte att lägga upp bild just nu) Bla en underbar spetskjol & svarta läder sandaler.

Så där stod jag idag & la upp kanelbullar med tårar i ögonen & minns tillbaka. Så himla starkt minne & så positivt laddat. Första minnesbilden som slog ner som en blixt är när jag går från deras lägenhet till tunnelbanan & det är någon doft jag minns men kan inte placera den. Bara en härlig fri & skön känsla!!!

Som sagt jag är sjukt nostalgisk & kan minnas tillbaka väldigt starkt när jag hör vissa låtar eller känner lukter. Hoppas jag aldrig tappar den förmågan.

Hade en trevlig tripp til London där mitt bland alla plåtar med bullar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar