söndag 18 september 2011

Svampig söndag...

Efter ungarna ätit en välbalanserad & från grunden lagad Mac Donalds lunch vid 11:30, så drog jag & Agnes till skogs m matsäck & korg.. Men först en sväng om Roslagstoppet för att upptäcka att jag kanske borde ta upp det där kontrollbehovet igen & kolla INNAN om det är loppissöndag eller inte... För vid Roslagstoppet va det ingen loppis!! 10st "är vi framme snart" heeelt i onödan. ;-D


Så då tog vi den lilla vackra vägen förbi Österåker anstalten tillbaka mot Berga men där stor det bilar på rad i varenda dike.. Kände inte för att köa fram till svampställena eller hamna mitt i någon fritagning. Så vi körde vidare till ett av mina gamla ställen, parkerade brevid en SAAB & 10m från en AUDI. Bara att glömma att man får vara ensam om svampställena här. Vi strosade runt & Agnes har lärt sig sin 1:a svamp. "FLUGSVAMP-som Astrids dagis heter". Vi klättrade upp på en klippa full m vitmossa "Som snö berg", fikade, gick vidare ner & hoppade över diken, bäckar & över träd. I 2 timmar gick vi där & hann fika 2 ggr.

Och där mitt ute i skogen fick jag se en första bild på alldeles färska & nya lilla "Gosse" Persson/Lindstedt för allra första gången!! Blev alldeles tårögd. Så LYCKLIG för Johanna&Markus skull och liiite avis. Första magiska, trevande & nyfikna tiden med första barnet.. Skulle kunna göra det om & om igen. Än en gång STORT GRATTIS & Välkommen till den här delen av livet!! Agnes Kommentar på bilden: åhhhh! En söt liten bäbis som jag kan leka med, kittla så på magen!!


När vi via 2 garageloppisar körde hem så deklarerade Agnes att hon INTE ville hem utan ville ut i skogen! Så vi laddade bara väskan med mer dricka & kex och va nog ute i 1½-2timmar till. Agnes hoppade runt & lekte DORA, plockade bär och klättrade på stenar. Den där tjejen är en avbild av mig som barn. Älskade oxå skogen & utelek. Vi hittade ännu lite mer svamp.



En väldigt lyckad & mysig dag m min stora tjej & Anders fick en skön paus i soffan medans Astrid sov...

1 kommentar: