tisdag 31 augusti 2010

1 timmes flykt...

.. ut i skogen resulterade i 3 fina små Karl Johan, 2 nävar blek taggsvamp & 1 fin aspsopp.
Det blir nästan som en besatthet.. Älskar verkligen att plocka svamp. Måste ut i skogen minst varannan dag! Svampoholic! ;-)

Kantareller är bara att glömma nu. För nu är ALLA ute i svamskogen och ALLA plockar kantareller. Det är därför det är så grymt att kunna några sorter till som bla slemmig citronskivling,aspsopp, björksopp, blek taggsvamp. Idag hittade jag 2 fina bleka som va avskurna men när plockaren upptäckte att det inte va kantarell så hade dom slängt dom. Tur för mig. Ha ha! Jag tycker nästan att den bleka taggsvampen är bättre än kantarell.
Jag tycker dom är såååå fina. Flugsvamp & stinksvamp är bland dom häftigaste giftsvamparna. Kom ihåg när jag va liten (lilla biologen) så grävde vi upp stinksvamp "ägg" (innan dom "slår" ut & växer upp ligger dom som i ett ägg) och skar rakt igenom. Ser ut som en alien, vitt tunnt skal, sen slem & i mitten själva det som ska bli svampen. Hum.. Va coolare då än vad det låter nu. :-) anyway.....

Herre på täppan. Trodde han att han inte skulle synas där eller. :-) Fin liten Karl Johan!

Just nu har jag lite Karl Johan på tork i ugnen & när jag skrivit detta klart ska jag fräsa lite scharlottenlök i smör, slänga i resterande svamp och steka på med lite peppar och så ordentligt med salt. Rosta en rostmacka, krypa upp i soffan & se filmen "virgin suicides" & njuuuuuta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar