torsdag 25 mars 2010

Rutiner is the shit!!!

Efter semestern i somras pajjade Agnes helt och i flera månader i höstas va det gråt, skrik & bråk i samband m läggningen. Kunde ta 1-1½ timme och oftast så gav vi då upp och så sov hon hos oss istället. Tillslut orkade vi inte ens ta striden utan Anders gick ofta & la sig direkt med henne i vår säng. Hon somnade sällan före 22 & sov oroligt.
Men så nu i vintras när Astrid kom så kände vi att det va dags att få henne att iaf somna i egen säng. Så vi tänkte att vi testar (igen) det där med att köra en fast rutin varje kväll. Vi har testat några gånger men så har vi gett upp efter 2-3 bråkiga kvällar eller så har det varit någon helgtrip och så har man släppt det då. Sen har varit lite svårt när vi båda jobbat skift att ha fasta rutiner tyvärr. Och när jag va höggravid varken orkade eller ville jag ta dom stökiga striderna själv.
Sagt & gjort. Anders tog tjuren vid hornen. Samma tid VARJE kväll: pyjamas, borstar tänderna & ta med vällingen upp och läsa i hennes säng (Istället för att dricka den framför TVn som innan). Simsalabim efter någon vecka el två så va det inget bråk längre och nu säger hon ofta till själv runt 19 att hon vill sova och släcker själv & somnar nästan direkt efter läsningen . Och senaste veckan har hon sovit hela natten i sin säng. Igår tog vi det ett steg längre. Anders läste, hon släckte lampan & han gick ner. OCH DET FUNKADE!!! En stor eloge till min tålmodiga Anders som fixat detta.

Alla "Persson/Rylander" mår bättre av rutiner!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar